Učitavanje...
Gradu Kutini osigurana sredstva za tri projekta sveukupne vrijednosti  1.336.239,58€

Gradu Kutini osigurana sredstva za tri projekta sveukupne vrijednosti 1.336.239,58€

29/04/2024

Grad Kutina odnosno Moslavina d.o.o. sklopio je Ugovor sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije o sufinanciranju vlastitog učešća u provedbi projekta Aglomeracija Kutina. U Gradskoj vijećnici Grada Kutine ugovor su potpisali gradonačelnik Zlatko Babić, direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak i ravnatelj Uprave za regionalni razvoj Ivan Bota. Projekt će se iz državnog proračuna sufinancirati u iznosu od 1.300.000€.

Uz ugovor o sufinanciranju projekta Aglomeracija Kutina, Grad Kutina sklopio je ugovor za još dva projekta u provedbi i to "Pomoćnici u nastavi" za koji će država sufinancirati 15.910,80€ i „Rekonstrukcija društvenog doma u Husainu" čija će se obnova iz državnog proračuna sufinancirati iznosom od 20.328,78€.

 

Projektom „Rekonstrukcija društvenog doma u Husainu“ izvršena je rekonstrukcija društvenog doma u Husainu. Rekonstrukcija je obuhvatila uređenje dvorane i kuhinje i to promjenu unutarnje stolarije i dijela vanjske stolarije na ulaznom dijelu u dvoranu, izvedbu spuštenog stropa, uređenje/popravak postojećih zidova i podova, ugradnju nove LED rasvjete te ugradnju sustava za grijanje i hlađenje. Uz ova sredstva iz državnog proračuna te sredstva iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, u okviru mjere 19, podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije˝ i sredstvima Republike Hrvatske. U svrhu ruralnog razvoja projekt je sufinanciran u ukupnom iznosu od gotovo 70.000,00€ što iznosi 70% ulaganja.