Učitavanje...
Vježba civilne zaštite u Gradu Kutini

Vježba civilne zaštite u Gradu Kutini

02/10/2023

U organizaciji Stožera civilne zaštite grada Kutine danas je održana vježba civilne zaštite grada Kutine koja je za cilj imala spašavanje iz zgrade uslijed potresa i požara koji je nastao kao posljedica spomenutoga.
 
U vježbi su sudjelovali Stožer civilne zaštite grada Kutine, JVP Kutina, DVD Kutina Grad, DVD Husain, HGSS - stanica Kutina, Policijska Postaja Kutina, Postaja prometne policije Kutina i Hitna medicinska pomoć Kutina.
Kroz spomenutu vježbu izvedena su pretraživanja zgrade uz pomoć psa tragača, spašavanja lakše i teže ozlijeđenih osoba, spuštanje ozlijeđenih osoba sa visine te pretraživanje zgrade uz prisustvo vatrogasaca i ostalih stručnih osoba.
 
Načelnica Stožera Ivana Grdić pohvalila je rad svih sastavnica Stožera istaknuvši kako su ovakve vježbe nužne kako bi svi bili u pripravnosti te u nemilim situacija mogli djelovati pravovremeno u zaštiti života, kako vlastitih tako i svojih sugrađana. „Svakodnevnica je nepredvidiva, a tehnološko društvo uz razvitak u svim područjima nosi i nove oblike izazova i prijetnji s kojima se moramo naučiti nositi i živjeti. Spomenuta vježba uspješno je izvršena te se nadam kako smo i svaki ponaosob izvukli određena nova saznanja o evakuaciji“, poručila je gđa Grdić.