Učitavanje...

Učiteljici Ireni Tošić je dodijeljena Državna nagrada tehničke kulture „Faust Vrančić" za 2023. godinu

17/06/2024

U ponedjeljak 10. lipnja  2024. u 12 sati u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih održana je svečana dodjela Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" za 2023. godinu. Nagrade je uručila državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih doc. dr. sc. Iva Ivanković i predsjednik Odbora za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ prof. dr. sc. Zdenko Kovačić.

Dodijeljena je jedna nagrada za životno djelo, deset godišnjih nagrada pojedincima te četiri nagrade udrugama tehničke kulture i drugim pravnim osobama. Među dobitnicima godišnje nagrade za pojedince ove godine je učiteljica tehničke kulture Irena Tošić, dipl.ing.

Učiteljica Irena Tošić je savjetnica, ovu prestižnu nagradu dobiva za  izniman doprinos razvoju tehničkog odgoja i obrazovanju građana u Republici Hrvatskoj, posebno mladih, u izvanškolskim i izvannastavnim aktivnostima u tehničkim područjima kojima se razvijaju sposobnosti, znanja i vještine za znanstveno tehničko i radno stvaralaštvo te ostvaruje tehničko opismenjavanje, osposobljavanje i usmjeravanje za izbor  tehničkih zanimanja. Kroz različite aktivnosti učiteljica Irena promiče tehničke znanosti i potiče tehničko stvaralaštvo kod učenika. Na školskim, županijskim i državnim natjecanjima mladih tehničara sudjeluje sa svojim učenicima od 2011. godine. Pod njenim mentorstvom učenici se natječu u kategorijama Promet, Graditeljstvo, Modelarstvo i maketarstvo, Obrada materijala, Strojarske konstrukcije, Elektrotehnika, Elektronika, Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina i Fotografija. Uz njeno mentorstvo učenici su 14 godina za redom imali poziv za sudjelovanje na državnom natjecanju. Među njima je dvoje učenika postiglo 2. mjesto, troje učenika je postiglo 3. mjesto, i dosta je ostalih visoko rangiranih mjesta.

Cijeli kolektiv Osnovne škole Zvonimira Franka još jednom čestita učiteljici Ireni za ostvareni uspjeh. Ponosni smo što dijelimo školske trenutke s učiteljicom Irenom jer njezin uspjeh i nama svima je motivacija za rad i napredak.