Učitavanje...
Sportski praznici u Kutini

Sportski praznici u Kutini

03/07/2024

Sa ciljem da učenici svoje praznike provode aktivni u znaku sporta, rekreacije i novih iskustava, Hrvatski školski sportski savez u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i uz potporu Ministarstva turizma i sporta pokrenuo je projekt pod nazivom „Sportski praznici” koji se već četiri godine održava u OŠ Vladimira Vidrića u Kutini.

Sportske radionice obišao je gradonačelnik Zlatko Babić u društvu ravnateljice OŠ Vladimira Vidrića Snježane Cohe i Ljiljane Gavranović, tajnice Školskog sportskog saveza SMŽ.

„ Kao škola podržavamo ovaj projekt jer vidimo kako je djeci potreban jedan takav način druženja, naročito za vrijeme praznika kada bi možda bili u kućama, na računalima, mobitelima ili laptopima. Imali smo velik broj prijavljene djece te mogu reći kako su djeca uvijek zainteresirana za takve vrste programa, a na nama odraslima je da ih animiramo, odnosno smislimo kvalitetne programe. Ove godine imamo i novitet, a to je obrok za sve sudionike Sportskih praznika koji se priprema u školskoj kuhinji, a koji financira Školski sportski savez“, rekla je ravnateljica OŠ Vidrić Snježana Coha.

„Drago mi je što u našoj Osnovnoj školi Vladimir Vidrić imamo projekt Sportski praznici u kojem sudjeluju djeca iz svih osnovnih škola s područja Grada Kutine. Ovaj projekt djeci pruža druženje, zabavu i rekreaciju u ovo doba praznika te se nadam kako će neki od njih otkriti i neke nove sportske discipline koje bi ih mogle zanimati,“ rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

„Projekt Hrvatskog školskog sportskog saveza koji se provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i sa svim županijskim školskim sportskim savezima zamišljen je kao nastavak naših redovnih programa univerzalne sportske škole i vježbaonice koji se odvijaju kroz cijelu školsku godinu dva puta tjedno, a ovo je iskorak kako bi djeca za vrijeme školskih praznika imala organizirane sportske aktivnosti za djecu potpuno besplatno i pod vodstvom educiranih profesora“ – istaknula je Ljiljana Gavranović, tajnica školskog sportskog saveza SMŽ.

Sportske radionice organizirane su za učenike svih škola na području Grada Kutine od 1. do 8. razreda, a broj polaznika je 150 učenika što dokazuje da je odaziv djece i više nego odličan te da je projekt Sportskih praznika u Kutini ispunio sva očekivanja.