Učitavanje...
Skupština Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Kutina

Skupština Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Kutina

03/03/2023

Udruga hrvatskih branitelja policije Domovinskog rata Policije Kutina svojim aktivnostima promiče istinu i vrijednosti Domovinskog rata te nastoji pomoći svojim članovima u zaštiti i ostvarivanju njihovih prava. Rečeno je to na redovnoj godišnjoj skupštini udruge. U izvještaju Mladena Bolarića, predsjednika Udruge istaknut je niz aktivnosti u ostvarivanju tih ciljeva. Memorijalni malonogometni turnir u spomen na Dragutina Kovačevića, poginulog zapovjednika policijske postaje Kutina 1991. godine središnja je aktivnost. „To je dan kad se svi okupljamo i odajemo počast našem zapovjedniku, ali i svim našim prijateljima i kolegama, palim hrvatskim braniteljima policajcima.“, istaknuo je Mladen Bolarić.

U raspravi o Planu rada za ovu godinu istaknuto je kako su branitelji već duboko u trećoj životnoj dobi te je potrebno provoditi više aktivnosti u cilju zdravstvene preventive pa su svi branitelji pozvani na sistematske preglede. Uz to naglašeno je kako su se neki branitelji, stjecajem okolnosti našli u teškoj socijalno i životnoj situaciji te bi trebalo početi razmišljati o pripremi projekata palijativne skrbi za hrvatske branitelje.

Svi branitelji i članovi njihovih obitelji kojima je potreban pomoć pozvani su da se jave psihologinji i psihoterapeutkinji u prostorijama HVIDRA-e u Domu hrvatskih branitelja u Kutini ponedjeljkom i četvrtkom od 15 do 19 sati.

U ime Grada Kutine Skupštini je prisustvovao pročelnik Ureda gradonačelnika Robert Kolenc.

 

 

Izvor: radiomoslavina.hr