Učitavanje...
Repušnički društveni dom u novom ruhu do kraja 2024. godine

Repušnički društveni dom u novom ruhu do kraja 2024. godine

01/02/2024

Radovi na rekonstrukciji društvenog doma u Repušnici započeli su prije nekoliko tjedana demontažom postojećih elemenata kako bi se objekt pripremio za rekonstrukciju. Naime, samim projektom rekonstruirati će se i opremiti društveni dom u Repušnici te izgraditi i opremiti vanjski sportski tereni.
 
Rekonstrukcija doma obuhvaća izvedbu fasadne ovojnice, zamjenu dijela krovnog pokrova, izmjenu dijela vanjske stolarije, sustava grijanja i hlađenja, rekonstrukciju sanitarnog čvora, stropova, zidova, zamjenu podnih i zidnih obloga u građevini, kao i unutarnje stolarije te postava akustičnih panela i ozvučenje dvorane. Na istočnoj strani građevine izvodi se čelično evakuacijsko stubište na koje se pristupa sa hodnika na katu, a koje vodi u dvorište građevine.
Opremanje društvenog doma podrazumijeva nabavu opreme sukladno zahtjevima korisnika doma (namještaj, kuhinja, IT oprema i multimedija te glazbala).
 
Izgradnja i opremanje vanjskih sportskih terena iza društvenog doma podrazumijeva uklanjane nedovršene dvorišne pozornice te uređenje sportskih terena na otvorenom, zajedno sa pripadajućim pješačkim stazama. Sportski tereni na otvorenom sastoje se od malonogometnog igrališta na umjetnoj travi, asfaltiranog košarkaškog igrališta, teretane te 2 stola za stolni tenis.
 
Radove su tako danas obišli i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić. zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić, predsjednik Gradskog vijeća Nebojša Čović i vijećnik Dražen Kinderman u društvu suradnika, izvođača radova i nadzora.
Gradonačelnik Zlatko Babić istaknuo je kako je ovo nastavak ulaganja u društvene domove na području Grada Kutine i revitalizacije prigraskih naselja. "Pored projekta rekonstrukcije Društvenog doma u Banovoj Jaruzi, ovo je najveći projekt na društvenim domovima u vlasništvu Grada Kutine. Nastojimo kontinuirano ulagati u domove koji su mjesta društvenih događanja u svojim naseljima te se nadam kako će realizacijom ovog projekta uvelike biti zadovoljni svi stanovnici Repušnice, a najviše korisnici spomenutog prostora", zaključio je gradonačelnik Babić.
 
Predsjednik VMO i vijećnik GV Dražen Kinderman zahvalio je Gradu na realizaciji projekta te istaknuo zadovoljstvo dobrom demografskom slikom, odnosno rođenjem sve većeg broja djece i doseljavanja u Repušnicu koja ima sve predispozicije za ugodan život u naselju.
 
"Rok za provedbu projekta je prosinac 2024. godine, ukupna vrijednost projekta je 1,75mil. eura je te isti sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja u iznosu od 1,0 mil. €", rekao je voditelj projekta Mišel Novosel.