Učitavanje...
Projekt KT Talent i ove godine nadmašuje samoga sebe jer Kutina je grad talenata

Projekt KT Talent i ove godine nadmašuje samoga sebe jer Kutina je grad talenata

28/06/2024

I ove godine nastavlja se dugogodišnja tradicija gradskog projekta Udruge Rondo, njezinoga Umjetničko-dramskog studija KT Talent 2024. „Odvaži se i kreni!“, koji okuplja djecu Kutine.

Danas, 26. 6. 2024. održan je prvi dan Talenta te ih je posjetio gradonačelnik Zlatko Babić sa suradnicom Anamarijom Benčić, sudjelovao u jednom dijelu radionica, a Talentovci su ga iznenadili, nakon igre, hrpom aktualnih pitanja koja su dokaz koliko su kutinska djeca hvalevrijedni promatrači i građani našega grada.

Projekt je ove godine dio Petrova i obilježavanja Dana grada.  22 je sudionika i sudionica od 5 do 16 godina. Voditeljica i idejna začetnica samoga projekta Marija Lenić, dramska pedagoginja, oduševljena je kutinskom djecom koja su svestrana, samoinicijativna, razigrana i nadarena.

Radionice će trajati pet dana, od 26. 6. 2024. do 30. 6. 2024., a premijera predstave održat će se 30. 6. 2024. (nedjelja), u 18:30 na Ljetnoj pozornici POU Kutina. U slučaju kiše u kino sali. Ovaj Projekt je podržan od Grada Kutine, Gradonačelnika, partner je POU Kutina, suradnik Turistička zajednica Grada Kutina, a scenografkinja  je prof. Vlatka Vidiček-Dam.

Rad  s TALENTIMA podrazumijeva vođene scenske improvizacije, govorne i glumačke vježbe, rad tijela (mimika i geste), uspostavljanje kontakata i druženje, stvaranje predstave, izbor glazbe i rad na istome te scenografiju/ kostimografiju.

Prijaviti su se mogli svi koji žele otkriti/pokazati svoj talent na pozornici.