Učitavanje...
Pri kraju uređenje šumskih prometnica vrijedno 736.000 eura

Pri kraju uređenje šumskih prometnica vrijedno 736.000 eura

04/05/2023

U Kutini se uređuju šumske prometnice koje je danas u društvu suradnika obišao i gradonačelnik Zlatko Babić.
 
„U sklopu ovog projekta ćemo rekonstruirati 4 šumske prometnice. Projekt realiziramo u suradnji sa Šumarskim fakultetom u Zagrebu i sa Razvojnom agencijom Mrav. Ukupna vrijednost projekta je 736.000,00 EUR, a sufinancira se u 100 % tom iznosu iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Kroz navedeni Fond se ukupno sufinancira 7 projekata u kojima je Grad Kutina nositelj, proveli smo rekonstrukciju društvenog doma i dogradnju dječjeg vrtića u Banovoj Jarugi, izgradnju dječjeg igrališta u Kutinskoj Slatini, uređenje i opremanje Poučne staze Crkveni jarak i Turski stol, a u provedbi su nam još projekti rekonstrukcije društvenog doma u Repušnici i Husainu te ovaj projekt rekonstrukcije šumskih prometnica", rekao je Mišel Novosel, voditelj projekta ispred Grada Kutine.
 
„Do sada smo realizirali brojne projekte iz Europskog poljoprivrednog fonda te se nadam kako ćemo i dalje uspješno provoditi i prijavljivati naše projekte na isto“, rekao je Tomislav Kojundžić, direktor Razvoje agencije Mrav.
 
„Šumske prometnice će dobro doći u komunikaciji lokalnom stanovništvu na području gdje se one nalaze, poboljšat će komunikaciju između naših prigradskih naselja, ali i našim sugrađanima će olakšati dostupnost vlastitim parcelama na spomenutom području. Ako gledamo širu sliku, projektima poput Turskog stola kraj kutinskog bazena, Crkvenog jarka na Moslavačkoj gori i ovih šumskih prometnica, mi zapravo olakšavamo dostupnost brojnim turističkim i prirodnim ljepotama našeg kraja kako bi iste sugrađani mogli koristiti i u rekreativne svrhe, bilo da odaberu pješačenje ili bicikliranje kao način istraživanja“, zaključio je gradonačelnik Zlatko Babić.