Učitavanje...
Potpisivanje Ugovora za nastavak izgradnje nogostupa u prigradskom naselju Batina

Potpisivanje Ugovora za nastavak izgradnje nogostupa u prigradskom naselju Batina

10/07/2024

U prostoru Gradske vijećnice Grada Kutine održano je potpisivanje Ugovora za nastavak izgradnje nogostupa u naselju Batina. Projekt u potpunosti financira Grad Kutina. Ugovor su u ime Grada Kutine potpisali pročelnik UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša, Eduard Gelešić sa tvrtkom izvođačem radova STRABAG d.o.o., prokuristom Milivojem Palinićem i nadzorom Nord Projekt Biro, Zdenkom Uzelom.

Radovi na nogostupu realizirali su se u dvije faze. Prva faza radova obuhvaćala je izgradnju nogostupa dužine 420 metara koja se protezala do polovice naselja dok će druga faza obuhvaćati izgradnju dužine 540m i širine 1,5 metar.

„Prva etapa izgradnje nogostupa dužine 450 metara završena je 2017. godine, a sada ćemo krenuti u realizaciju druge etape izgradnje nogostupa u dužini od 540 metara i 1,5 širine te kompletnog rješavanja pitanja oborinske odvodnje sanacijom jarka odnosno dodavanjem slivnika i cestovnih ivičnjaka cijelom dužinom nogostupa čija vrijednost radova iznosi 383.541,03 eura“, objasnio je pročelnik Eduard Gelešić te dodao kako Grad Kutina nastavlja ravnomjerno izgrađivati prigradska naselja te da je u planu tijekom ove i slijedeće godine riješiti pitanje pješačke i biciklističke staze u Kutinskoj Slatini.

Prokurist Milivoj Palinić istaknuo je da će radovi krenuti u ponedjeljak 15.7.2024. godine te da će se završiti po ugovorenom roku od 90 dana.