Učitavanje...
Održan sastanak na temu Dana hrvatskih branitelja grada Kutine 2023.

Održan sastanak na temu Dana hrvatskih branitelja grada Kutine 2023.

27/10/2023

U gradskoj vijećnici održan je sastanak Odbora za veterane i Domovinski rat pri Gradu Kutini i predstavnika Grada Kutine na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Ivanom Grdić. Tema sastanka je bilo obilježavanje Dana hrvatskih branitelja grada Kutine koji se obilježava 4. studenog, a nakon iznesenih prijedloga svih prisutnih, dogovoren je program obilježavanja za ovu godinu.

I na ovom sastanku, predstavnici branitelja potaknuli su raspravu o promjeni datuma Dana hrvatskih branitelja grada Kutine. Naime, predstavnici branitelja istaknuli su kako spomenuti datum nije zaživio među građanima i braniteljima te je potrebno pronaći adekvatniji datum za isticanje zahvalnosti i odavanja pijeteta žrtvi koju su branitelji podnijeli pri obrani Domovine.

"Grad Kutina stoji na raspolaganju svim braniteljima i podržati će inicijativu promjene spomenutog datuma, ali novi prijedlog mora biti postignut konsenzusom većine braniteljskih udruga, o čemu bi se trebalo razgovarati na posebnom sastanku, jer postoji procedura koju treba ispoštovati" istaknula je gđa Grdić.

Predstavnici branitelja složili su se sa prijedlogom, te zaključili da će se nakon ovogodišnjeg obilježavanja,  Odbor ponovno sastati kako bi se usuglasili oko konkretnog datuma i isto uputili u potrebnu proceduru.