Učitavanje...
Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta Kutina

Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta Kutina

26/03/2024

U Vijećnici Grada Kutine danas je potpisan ugovor o energetskoj obnovi zgrade Pučkog otvorenog učilišta Kutina.

Naime, Pučkom otvorenom učilištu Kutina odobrena su bespovratna sredstva za provedbu projekta Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta Kutina u iznosu od 1.047.359,71 eura. Zgrada se nalazi u zoni kulturnopovijesne cjeline, a dio zgrade, točnije Palača kotarske oblasti, ima status pojedinačno zaštićenog kulturnog dobra. Provedbom projekta energetski će se obnoviti 2.737,8 m2 građevinske bruto površine te postići ušteda u godišnjoj potrošnji primarne energije od 76,20 %.

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić pohvalio je prije svega sve uključene u sam projekt energetske obnove, stručne službe Grada Kutine i Razvoju agenciju Mrav te je istaknuo važnost Pučkog otvorenog učilišta za društveni i kulturni život grada Kutine.

Ravnateljica POU Kutina Sanja Feltrin pozvala je sve zainteresirane da prate službene stranice Pučkog otvorenog učilišta kako bi imali uvid u tijek radova, ali i sami program učilišta za naredno razdoblje.

"Svi zajedno se veselimo ovom projektu i veselimo se radi toga što ćemo spomenuta dobiti sredstva za obnovu te će se svi ugodniji osjećati u našem prostoru, i posjetitelj, ali i zaposlenici samog Učilišta. Rok izvođenja radova je lipanj 2026. godine te se radujem uspješnoj relizaciji projekta", rekla je gđa Feltrin.