Učitavanje...
Nova prometnica u Mišinki i uskoro gotovi radovi na uređenju Doma za starije i nemoćne u Kutini

Nova prometnica u Mišinki i uskoro gotovi radovi na uređenju Doma za starije i nemoćne u Kutini

10/10/2023

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak u društvu suradnika obišao je Kutinu, odnosno naselje Mišinku i Dom za starije i nemoćne u Kutini gdje su ga dočekali gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić i suradnici. Ove godine kroz program izvanrednog održavanja i sufinanciranja županijskih cesta uloženo je 300.000,00 eura u omjeru 50-50 od strane Grada i Županije te su asfaltirane LC 33070 Mišinka – Gojlo (1200 m), dio ŽC 3216 Jamarica i nastavak na dio LC33073 (1200 m) te dio LC 33023 Kutinica (950m).
 
S druge strane, u zgradi Doma zdravlja SMŽ u Kutini pred samim završetkom su radovi prenamjene i prilagodbe dijela prostora za potrebe Doma za starije osobe Sisak, podružnica Kutina. Radovi u vrijednosti 1,5 milijuna eura financirani su iz proračuna Sisačko-moslavačke županije, a nabavu opreme i uređenje vanjskog okoliša uz Županiju sufinancirao je Grad Kutina. Ukupna vrijednost investicije iznosi nešto više od 2 milijuna eura te će uskoro Dom za starije primiti svoje prve stanare.
 
Župan SMŽ Ivan Celjak pohvalio je suradnju između Grada Kutine i Županije, dok je gradonačelnik Zlatko Babić rekao kako je sljedeća na redu sanacija županijske ceste u Međuriću. Pored toga, gradonačelnik Babić je istaknuo kako je svjestan velike potrebe za Domom za starije i nemoćne te kako se nastavljaju pregovori s potencijalnim investitorima oko gradnje privatnog doma u Kutini. Grad je omogućio čak 3 parcele na kojima je moguće graditi dom, a na investitoru je izbor točne lokacije ovisno o njegovim potrebama.