Učitavanje...
Nastavlja se s ulaganjima u društvene domove Grada Kutine

Nastavlja se s ulaganjima u društvene domove Grada Kutine

07/11/2023

 
Radovi na adaptaciji društvenih domova u vlasništvu Grada Kutine nisu izostali ni ove godine. Naime, trenutno se izvode radovi na Husainu, Kutinskoj Slatini, a uskoro će i u Radničkom naselju, Krču.
 
Projektom rekonstrukcije društvenog doma u Husainu se planira uređenje dvorane i kuhinje, promjenu unutarnje stolarije i dijela vanjske stolarije na ulaznom dijelu, izvedbu spuštenog stropa, uređenje/popravak postojećih zidova i podova, ugradnju nove LED rasvjete te ugradnju sustava za grijanje i hlađenje. Ukupna vrijednost ovog projekta je 100.000,00 € te se sufinancira sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, u okviru mjere 19, podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije˝ s iznosom ostvarene potpore od 49.000,00 € (udio sufinanciranja: 90 % EU, 10% RH).
 
U Kutinskoj Slatini u tijeku je izvođenje radova na ugradnji centralnog grijanja vrijednih 12.000,00 eura nakon kojih će se ugraditi centralno i u Društveni dom u Radničkom naselju, tj. Krču vrijedno 13.000,00 eura.
 
Spomenute radove obišao je i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babič u društvu zamjenice gradonačelnika Ivane Grdić, suradnika i predsjednika Mjesnih odbora spomenutih naselja. „Društveni domovi mjesta su okupljanja, druženja, proslava, ali i onih ne tako lijepih događanja i Gradu Kutini u cilju je unaprijediti svoju imovinu, kako bi ona bila od koristi svim građanima. Ove godine započeti će i radovi u društvenom domu u Krču, ali i oni najveći na kompletnoj rekonstrukciji Društvenog doma u Repušnici“, rekao je gradonačelnik Babić.
 
Voditeljica LAG-a Moslavina Anica Lenart podsjetila je kako se osim ovog doma, osiguralo i financiranje izgradnje dječjeg igrališta u Kutinskoj Slatini kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj te se nada novom natječaju i u 2024. godini.
 
Predsjednici VMO Husain Vlado Kurečić i VMO Kutinska Slatina Dubravko Somođi izrazili su zadovoljstvo spomenutim radovima.