Učitavanje...
Na Dan grada svečano otvorena nova zgrada na Trgu dr. Franje Tuđmana

Na Dan grada svečano otvorena nova zgrada na Trgu dr. Franje Tuđmana

30/06/2023

U Kutini je 29. lipnja 2023. godine uz Dan grada i Petrovo svečano otvorena nova zgrada na Trgu dr. Franje Tuđmana. Uz suradnju Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Kutine izgrađena je zgrada sa 27 stanova za mlade obitelji i hrvatske branitelje.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa županom Sisačko-moslavačke županije Ivanom Celjakom prerezao je vrpcu, uz obraćanje brojnih gostiju sa državne i županijske razine koji su nakon svečane sjednice bili na otvorenju novog objekta na Trgu dr. Franje Tuđmana. 

"Ovom zgradom biti će zbrinuti svi branitelji koji još nisu imali riješeno stambeno pitanje, a mlade obitelji imat će priliku ostati živjeti i raditi u Kutini. Zgrada će uz stambenu imati i društvenu namjenu, jer se u sklopu zgrade nalazi i velika multimedijalna dvorana s pratećim sadržajima, te poslovni prostori", rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 5,4 mln eura od kojih je APN osigurao dvije trećine sredstava, dok je jednu trećinu osigurao Grad Kutina.
 

Uz gradonačelnika Zlatka Babića i župana Ivana Celjaka, uzvanicima su se obratili i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama  Dragan Hristov, v.d. ravnatelj Uprave za pravne i stambene poslove Željko Motik u Ministarstvu hrvatskih branitelja te  državni tajnik Domagoj Orlić iz Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.