Učitavanje...
Kutina bogatim sadržajnim programom proslavila Dan grada i Petrovo

Kutina bogatim sadržajnim programom proslavila Dan grada i Petrovo

02/07/2024

Tijekom gotovo deset dana trajanja kulturnog-povijesnog, edukativnog, eno-gastro, zabavnog i glazbenog programa, može se reći kako je sadržaj vrlo zanimljiv i raznolik te je bio namijenjen svim uzrastima, od najmlađih do najstarijih posjetitelja. U kreiranju programa sudjelovale su gradske ustanove, udruge, zajednice, trgovačka društva, a organizatori su Grad Kutina, Turistička zajednica grada Kutine i Športski centar Kutina.

U organizaciji Turističke zajednice trajali su brojni događaji raznovrsnog sadržaja, a središnja dva dana obilježavanja 28. i 29. lipnja završila su nastupima koje su održali Jole i Nina Badrić.

I ove godine održan je sajam na kojem su se predstavili obrtnici, udruge, ustanove, vinari, a ugostitelji su imali pune ruke posla. Na Trgu dr. Franje Tuđmana su održani folklorni susreti, nastupili su zborovi folklornih društava i umirovljenika, plesne skupine, a plesalo se i tradicionalno petrovsko kolo pod vodstvom etnologinje Slavice Moslavac. Svima im je na sudjelovanju zahvalila direktorica TZ Grada Kutine, Ivana Grdić.

Kuhao se fiš koji je pohvalio i chef Branko Ognjenović, a nisu izostali ni sadržaji za djecu od uličnih zabavljača do ekoloških radionica u Muzeju Moslavine i u kutinskom parku u suradnji s Eko Moslavinom i udrugom Zelena Moslavina.

Na drugom kraju grada istovremeno se održavao sportski program Petrova pod nazivom Kutinski dani sporta u organizaciji Sportskog centra i sportskih udruga. Natjecanja su održana u gotovo svim sportovima od „Nogometnog turnira Petar Gligić“, turnira u vaterpolu, tenisu, kick boxingu, do atletske utrke „5 za Petrovo“. Građani su imali priliku pogledati plesne skupine od akrobatskog rokenrola, malih rasplesanih Repušnjakinja, Iskrica, M 18 do Mažoretkinja grada Kutine. Događaji su se održavali na više lokacija, a održano je i nekoliko tribina u muzeju Moslavine i Poduzetničkom inkubatoru.

Završetak je bio u znaku nedjeljne premijerne predstave Kutinskog talenta u organizaciji Udruge Rondo gdje su djeca predstavila svoje kreativne sposobnosti uz mentoricu prof. Mariju Lenić, a obilježavanje Dana grada završilo je koncertom jazz glazbenika Darka Misirače, Delača, Galera i Novoselića.