Učitavanje...
Gradonačelnik Zlatko Babić predao ključeve vozila ispostavi Doma za starije i nemoćne Kutina

Gradonačelnik Zlatko Babić predao ključeve vozila ispostavi Doma za starije i nemoćne Kutina

13/06/2024

Gradonačelnik Zlatko Babić  predao je ravnateljici Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, Ružici Čakširan ključeve novog automobila vrijednog 27 tisuća eura koji će se koristiti za rad Ispostave Doma u Kutini. Primopredaji ključeva uz gradonačelnika Zlatka Babića, zamjenicu Ivanu Grdić, predsjednika Gradskog vijeća Grada Kutine Nebojšu Čovića i pročelnika Ivana Crnca nazočili su dožupan SMŽ, Mihael Jurić, ravnateljica DZ Kutina, Sanja Habek i župnik Vladimir Hren koji je uz molitvu blagoslovio novi automobil, ali i korisnike i djelatnike Doma za starije i nemoćne Ispostava Kutina.

„Nakon što je Grad Kutina financirao uređenje okoliša i djelomično nabavu opreme, danas smo dodijelili ključeve vozila koje će služiti Domu za starije i nemoćne Ispostava Kutina za prijevoz korisnika, namirnica te dostavu općenito što će uvelike olakšati rad ove ustanove. Grad Kutina stoji na raspolaganju za svu pomoć kako bi Dom za starije i nemoćne bio na standardu kakav korisnici ovog Doma i zaslužuju.“, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Dom za starije osobe u Kutini otvoren je u siječnju ove godine, a njegovi kapaciteti već su popunjeni – Dom može primiti 45 korisnika u 8 jednokrevetnih, 17 dvokrevetnih i 1 trokrevetnoj sobi.

Otvaranje Doma za starije osobe u Kutini najznačajniji je projekt Sisačko-moslavačke županije u Moslavini u posljednjih 30 godina. Dom će uskoro pružati i uslugu dnevnog boravka za sve one starije sugrađane koji nisu smješteni u Domu, ali žele koristiti uslugu prehrane ili dolaziti na druženja.