Učitavanje...
Dan planeta Zemlje u Moslavini 2024.

Dan planeta Zemlje u Moslavini 2024.

19/04/2024

                                                    Dan planeta Zemlje u Moslavini

 

Turistička zajednica grada Kutine, Biciklistički klub Kutina i Planinarsko društvo Yeti Kutina pozivaju vas na veliku rekreativno-zabavnu manifestaciju „Dan planeta Zemlje u Moslavini“ koja se održava ovoga vikenda, 20. i 21. travnja, a uključuje biciklijade i planinarenje krajolikom Moslavine uoči obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Cjelodnevni program duže i kraće biciklijade koja će se održati u subotu 21.4.2024. vodit će popularni voditelj Mario Valentić. Okupljanje sudionika biciklijade je u 10 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana gdje će se moći kupiti majice i kape s logom ovogodišnje Biciklijade. Sudionici će imati izbor između duže i kraće rute. Duža ruta je zahtjevnija, a sastoji se od kombinacije brdskih i nizinskih predjela, dok je kraća ruta lakša, bez uspona, i preporučuje se najmlađim biciklistima.

Biciklističke rute uključuju zanimljiva i atraktivna stajališta. Prvo stajalište je u Lagena Winery iz koje se pruža prekrasan pogled preko vinograda na grad Kutinu i okolicu. Bit će moguća degustacija autohtone moslavačke sorte vina Škrlet te okrepa dok je drugo stajalište u Piljenicama na Ranču ZZ. Kraća ruta također ima stajališta na kojima će biti osigurana okrepa te edukativno rekreativni sadržaji.

Na cilju jezera Bajer održat će se glavno događanje gdje će se sudionici moći opustiti i uživati u bogatom programu koji uključuje sportske i rekreativne sadržaje, ugostiteljsku ponudu, vožnju golf autićima, animaciju za najmlađe te glazbeni program. U slučaju lošeg vremena, biciklijade obje rute se otkazuju.

Drugi dan biciklijade odnosno nedjelja rezervirana je za ekstremnu biciklističku rutu i planinarenje Moslavačkom gorom. Ekstremna biciklistička ruta, uključuje uspone i podloge od asfalta, makadama i šumskih puteva, starta u 9 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini i završava na jezeru Mikleuška u Regionalnom parku Moslavačka gora. Ekstremna biciklistička ruta nije preporučljiva za osobe mlađe od 16 godina, a kotizacija iznosi 5 EUR uz obavezne prijave Biciklističkom klubu Kutina do 20.4.2024. na broj 091 522 2286.

Planinarenje starta u 9 sati na jezeru Mikleuška, a sastoji se od ne zahtjevne rute s usponima i podlogom šumskog puta. Planinarenje će prolaziti poučnom stazom „Crkveni jarak“ do arheološkog nalazišta Samostan Blažene Djevice Marije (Bela Crkva), najvišeg vrha Moslavačke gore – Humke, vidikovca Vis gdje se pruža predivan pogled na moslavački kraj s krajnjim ciljem na jezeru Mikleuška. Obavezne prijave do 20.4.2024. na pd.yeti@hps.hr (Planinarsko društvo Yeti Kutina). Program na jezeru Mikleuška uključuje ugostiteljsku ponudu, a Ekstremna biciklijada i planinarenje neće se otkazati u slučaju lošeg vremena.

Dokumenti