GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Događanja u Kutini

BALET COPPELIA i nastupi mladih glazbenika u POU Kutina
Početno vrijeme:
18. lipnja 2021. 20:00
Opis:

18. 6. u 20h u Domu kulture POU Kutina prikazat će se BALET COPPELIA i nastupi mladih glazbenika.

 

Isječci iz baleta Coppelia bit će u izvedbi ansambla Baleta POU Kutina na glazbu Lea Delibesa, u koreografiji Tesse Uroić.

Coppelia je komični balet nastao 1870. godine na glazbu Lea Delibesa.

Sinopsis baleta prati mladi zaljubljeni par, Swanildu i Franza i šašavog majstora Coppeliusa. Pokretač zapleta je ujedno i naslovni lik, Coppelia, lutka u prirodnoj veličini koju je izradio Coppelius.
Balet je tradicionalno podijeljen u tri čina: prvi čin obiluje prizorima sela te karakternim plesovima europskoga podneblja (čardaš, mazurka, polka), drugi se čin odvija u radionici majstora Coppeliusa i prožet je pantomimom.
U trećem činu plesovima u stilu bijelog klasičnog baleta slavi se život i naznačuje njegova prolaznost - velikim Valcerom vremena, varijacijama Zore, Jutra, Dana i Noći. Kao kontrapunkt prizemljenim plesovima sela u prvom činu, u trećem činu postavljen je svadbeni Pas de deux, kao apoteoza na kraju priče.

Ansambl Baleta POU Kutina u ovoj večeri izvest će ulomke iz baleta Coppelia, na glazbu Lea Delibesa, u koreografiji Tesse Uroić. Polaznice Baleta izvest će karakterne plesove iz I. čina, a večer ćemo zatvoriti velikom Codom iz III. čina. Premijeru čitavog baleta Coppelia moći ćete pogledati krajem godine.

 

Između baletnih sekvenci nastupit će mladi glazbenici.

 

 

Ulaz: 20kn