GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Događanja u Kutini

"Grad Kutina - Informiraj se i recikliraj" - javna edukacijska tribina
Početno vrijeme:
16. studenog 2019. 11:00
Vrijeme završetka:
16. studenog 2019. 12:00
Opis:

U subotu, 16.11.2019. godine, s početkom u 11.00 sati u prostorijama Hotela Kutina, na adresi Dubrovačka ulica 4, Kutina, Grad Kutina u suradnji s Eko Moslavinom organizira drugu javnu edukacijsku tribinu u sklopu provedbe projekta „Grad Kutina – informiraj se i recikliraj“. Riječ je o projektu provedbe izobrazno – informativnih aktivnosti o učinkovitom gospodarenju otpadom koji se sufinancira iz Kohezijskog fonda u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u iznosu 302.965,35 kuna. Ukupna vrijednost projekta iznosi 356.429,91 kn.

Na javnoj edukacijskoj tribini sudjelovat će tri gosta predavača: gospođa Branka Ilakovac iz Centra za prevenciju otpada od hrane, gospođa Đurđica Požgaj iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Vladimir Skočić iz Eko udruge Plavo nebo Popovača.

Tema javne tribine odnosi se na učinkovito gospodarenje otpadom, odnosno sprječavanje nastanka otpada, odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, kućno kompostiranje te ponovnu uporabu predmeta. Nakon predavačkog dijela, građani će imati priliku postavljati pitanja o svemu što ih zanima vezano za temu.

U sklopu javne tribine bit će održana i radionica za djecu, tijekom koje će djeca uz pomoć voditeljice radionice i animatora izrađivati eko kutije za otpad i crtane likove za pojedine vrste otpada te tako kroz igru i zabavu učiti kako pravilno odvajati otpad. Svako dijete bit će nagrađeno prigodnim poklonom za sudjelovanje na radionici i za uložen trud.

Prije same tribine u subotu, 16.11.2019. s početkom u 9.30 sati na Radio Moslavini možete poslušati i radio emisiju o učinkovitom gospodarenju otpadom kao najavu za održavanje tribine.

Pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da se odazovu pozivu i sudjeluju na ovoj javnoj edukacijskoj tribini te svojim pitanjima i prijedlozima aktivno sudjeluju u poboljšanju razumijevanja načina funkcioniranja učinkovitog sustava gospodarenja otpadom.