GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Predstavljen projekt - Zajedničko planiranje proračuna


U Poduzetničkom inkubatoru Kutina predstavljen je projekt Zajedničko planiranje proračuna u kojem se nastoji potaknuti građane Grada Kutine na zajedničko kreiranje proračuna, odnosno kreiranje projekata po njihovoj mjeri u visini do 200.000,00 eura. 

Grad Kutina sudjeluje u projektu Zajedničko planiranje proračuna u suradnji s Udrugom gradova u kojem se pozivaju građani da dostave svoje prijedloge za uređenjem grada Kutine, odnosno primjere malih  komunalnih akcija za koje bi željeli da se u što kraćem roku realiziraju na području Grada Kutine.

U ime Grada Kutine predstavljanju ovog projekta su nazočili gradonačelnik Zlatko Babić, njegova zamjenica Ivana Grdić, predsjednik Gradskog vijeća Nebojša Čović te pročelnici nadležnih upravnih odjela, dok su ispred Udruge gradova predstavljanju  nazočili savjetnici Mario Žuliček i Dario Runtić.

Cilj projekta je uključiti građane u donošenje odluka u konkretnim primjerima i približiti im proračunsko planiranje na razini Grada Kutine. 

Građani mogu predlagati uređivanje i održavanje manjih objekata komunalne infrastrukture i manjih javnih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programom, npr. manji dijelovi mjesne mreže za priključke; zelene površine, parkovi i dječja igrališta; putovi, sporedne ceste i nogostupi; kulturni, sportski i drugi javni objekti. Kod prijave komunalne akcije dovoljno je opisati što bi se trebalo napraviti i gdje (što preciznija lokacija), uz obrazloženje zbog čega to smatraju važnim za područje svojeg mjesnog odbora ili dijela mjesnog odbora i prijedlog poslati na financije@kutina.hr ili dostaviti osobno/poštom na adresu Trg kralja Tomislava 12, Kutina najkasnije do 15. lipnja 2023. godine.

 

 18.5.2023. - DruštvoBroj čitanja: 550 ... Autor: Žaklina ...