GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Za ljepšu Kutinu! Potrudimo se stvoriti što manje otpada.


Prirodni resursi su ograničeni. Njihovo trošenje ima negativan utjecaj na okoliš. Razvrstavanjem otpada na kućnom pragu, usvajanjem novih navika i odgovornim ponašanjem prema otpadu sami možemo poduzeti mjere kako bi gospodarenje otpadom postalo što učinkovitije. Rečeno je to na javnoj tribini pod nazivom „Za ljepšu Kutinu“ Potrudimo se stvoriti što manje otpada“, koju je organizirao Odjel za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Grada Kutine. 

Novi sustav prikupljanja i zbrinjavanja otpada u Kutini je uveden prije pet godina. Cilj je smanjiti količine miješanog otpada i povećati količine razvrstanog otpada.

Količina otpada na gradskoj deponiji smanjuje se te se povećavaju količine razvrstanog otpada. Ipak, još nije dostignut cilj od 50% razvrstavanja što je određeno direkcijama Europske unije i hrvatskim zakonima.

     Ovom tribinom i ostalim aktivnostima želi se potaknuti građane da se više angažiraju u razvrstavanju otpada i tako daju doprinos u ostvarenju zajedničkog cilja i u zaštiti okoliša i prirode. „Čist okoliš je naša obaveza i odgovornost. Mislim na našu djecu i buduće generacije!“, poručeno je sa tribine.

 

 

 

Izvor: radiomoslavina.hr17.3.2023. - DruštvoBroj čitanja: 640 ... Autor: Žaklina ...