GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

„Izrada tehničke dokumentacije za istraživanje geotermalne vode na području Batine, Grad Kutina“


Dana 16.03. u prostorijama PUNK-a održana je Početna konferencija projekta „Izrada tehničke dokumentacije za istraživanje geotermalne vode na području Batine, Grad Kutina“. Voditelj projekta, Stjepan Badanjak i tehnički koordinator, Mišel Novosel predstavili su gostima najvažnije stavke projekta i objasnili u kojoj se fazi projekt trenutno nalazi, koji su ciljevi ostvareni i koji se planiraju ostvariti do završetka projekta u travnju 2024. Ukazali su na potencijale koje geotermalna energija nudi i prednosti koje bi od nje mogao imati Grad Kutina i Moslavačka regija.  Istaknuli su da su zadovoljni dosadašnjim tijekom realizacije projekta i optimistično ulaze u sljedeće faze njegove provedbe.

 

 

Tehnička dokumentacija izradit će se s kako bi se ostvarili ciljevi istraživanja, dok je osnovni cilj ispitati geotermalni potencijal područja Grada Kutine. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 231.675,22 €, od čega su 84% bespovratna sredstva EGP-a.  Trajanje projekta je od 4. mjeseca 2022. – 4. mjeseca 2024. godine. Projekt je financiran putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora 2014. – 2021. od strane država donatora Islanda, Lihtenštajna i Norveške, u okviru Programa energije i klimatske promjene.

Izvedba spomenutog projekta uvelike je zahtjevna te će njeni rezultati biti vidljivi kroz nešto duži period, no s obzirom na trenutno stanje s energentima, uvelike je neophodno pronaći alternativne izvore energije.17.3.2023. - DruštvoBroj čitanja: 440 ... Autor: Žaklina ...