GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

32. obljetnica osnivanja SJP Ris Kutina


* Kutinski Risovi Domovini i Kutini uvijek odani. Poručeno je to sa svečanosti obilježavanja 32. obljetnice ove slavne jedinice specijalne policije iz Domovinskog rata. „Risovi su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos uspostavi Slobodne i demokratske Hrvatske. U novije vrijeme spremno su odgovorili novim izazovima. Preustrojili su se i provedbom raznih projekata nastoje dati doprinos izgradnji bolje i sretnije Hrvatske.“, rekao je Davor Šoštarić tajnik Udruge specijalne policije Ris Kutina. U programu svečanosti predstavljeni su projekti koje provodi Udruga financiranjem iz europskih i nacionalnih fondova. Risovi će tako nastaviti i dalje a idući izazov je socijalno poduzetništvo. O mogućnostima korištenja sredstava iz europskih fondova o tome je održano i predavanje pod nazivom “Branitelji: jučer, danas, sutra te je zaključeno kako braniteljske udruge upravo kroz socijalno poduzetništvo mogu iskoristiti brojne prilike. Risovi su pokazali kako, a pripremili su i nekoliko novih projekata koji će biti od koristi braniteljima, ali i lokalnoj zajednici.
U okviru obilježavanja obljetnice osnivanja Risova održana je redovna skupština. Položeni su vijenci kod spomen obilježja ispred Policijske postaje u Kutini te kod Spomen križa kod kutinske crvke. U župnoj crkvi prikazana je i sveta misa za Risove.
Risovima su zahvalili i čestitali im Stjepan Milković, izaslanik ministra Tome Medveda, Dinko Tandara, Mato Fofić, predsjednik Skupštine SMŽ, Mihael Jurić, zamjenik župana te Ivan Crnac i Robert Kolenc, pročelnici Grada Kutine.

 

 

Izvor: radiomoslavina.hr17.3.2023. - DruštvoBroj čitanja: 333 ... Autor: Žaklina ...