GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Vikend u Kutini u znaku Fašnika


Fašnik u Kutini, a potom i tradicionalni Fašnik u Radićevoj ulici, odredio je ovaj vikend svima onima koji vole maskiranje i fašnička veselja.  Ove godine Fašnik u Kutini bio je u znaku dječjih maškara, uz poneku odraslu skupinu koja je publiku nasmijala aktualnim temama. Oko 500 sudionika sudjelovalo je u manifestaciji u organizaciji TZ Grada Kutine, a pod pokroviteljstvom Grada.
 Djeca Dječjeg vrtića Kutina činila su najveći dio povorke a predstavilo se 6 dječjih skupina posebnim kostimima. Upečatljiv je bio i njihov nastup na pozornici postavljenoj Trga dr. Franje Tuđmana, do koje su došli nakon mimohoda i fotografiranja pod slavolukom Fašničke republike.
 Uz sokove i krafne djeca su se zabavljala, a budući da je Fašnik uz Turističku zajednicu organiziralo i Pučko otvoreno učilište predstavile su se i skupine akrobatskog rock&rolla.  Od gostiju su zamijećeni Đakovački bušari koji su ovom prilikom sahranili našu kunu, a veseli su bili i poštari koji su nam donijeli poštu zanimljivog sadržaja, od poziva na sud, do novih komunalnih naknada. Šartovčani su bili veseli pa se kod njih pjevalo, a povorci se pridružilo i Društvo naša djeca Kutina.


 


Samo nekoliko sati nakon predavanja ključeva u ruke predsjedniku Fašničke republike Ivanu Groznom Smuku, od strane aktualnog gradonačelnika Zlatka Babića, maškare su se premjestile u mjesni Dom u Radićevoj ulici gdje tradicionalne maškare za djecu i odrasle organizira NK Lokomotiva.
Fašnik je istoga dana i spaljen, nagovješćujući doba korizme, te dolazak proljeća.  
Već sljedećeg dana u nedjelju, Fašnik je organizirala Udruga TOPOT, za terapijsko jahanje u Radićevoj ulici u Kutini, a Fašnik pod maskama jašući na konjima malim je maškarama pričinjavalo posebno zadovoljstvo sudjelovanja u ovoj manifestaciji.
Izvor: radiomoslavina.hr 20.2.2023. - DruštvoBroj čitanja: 532 ... Autor: Žaklina ...