GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

POS-ova zgrada na Trgu dr. Franje Tuđmana u visokoj fazi realizacije


Gradonačelnik Zlatko Babić u društvu župana SMŽ Ivana Celjaka, državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Špire Janovića, predsjednika Udruge HVIDR-a grada Kutine Damira Badanjka i suradnika obišao je danas POS-ovu zgradu na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini. Spomenuta  zgrada je u visokom stupnju realizacije, te će 15 stanova biti za mlade obitelji, a 12 stanova za hrvatske ratne vojne invalide koji još nisu riješili svoje stambeno pitanje.

 

 

„Pravo je zadovoljstvo svjedočiti jednoj ovakvoj uspješnoj i dobroj priči.  Imamo objekt koji se gradi brzo, kvalitetno i koji ima više funkcija. Na ovaj način bit će riješeno stambeno pitanje svih hrvatskih ratnih vojnih invalida na ovome području“ istaknuo je državni tajnik Ministarstva branitelja Špiro Janović. 

 

 „Izuzetno smo zadovoljni što se gradnja privodi kraju, a očekujemo da će zgrada biti u funkciji početkom svibnja 2023. godine. Drago mi je da ćemo realizacijom ovoga projekta zbrinuti sve naše branitelje, HRVI, na području grada Kutine, mlade obitelji te što će naš grad dobiti jedan sasvim novi sadržaj“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić istaknuvši zadovoljstvo realizacijom ovog projekta, ali i želju za suradnjom sa Ministarstvom branitelja i SMŽ u realizaciji i drugih projekata koji su od vitalne važnosti za Kutinu i njene stanovnike.

 

 

„Mlade obitelji će ostati živjeti i raditi na području grada Kutine i Sisačko-moslavačke županije ako imaju riješeno stambeno pitanje i dobar posao. U ovoj zgradi će zajedno živjeti mlade osobe koje su budućnost naše Domovine i hrvatski vojni ratni invalidi koju su osigurali našu Domovinu“ izjavio je ovom prigodom župan Celjak. Jedan od važnijih projekata na području grada Kutine je Dom za starije i nemoćne osobe koji realizira Sisačko-moslavačka županija. „Sisačko-moslavačka županija financira izvođenje građevinskih radova, a zgradu Doma opremit ćemo zajedno s Gradom Kutinom. Upravo na projektima koji se ovdje provode  vidimo koliko je važna suradnja Grada Kutine, Sisačko-moslavačke županije i Vlade Republike Hrvatske jer zajedno možemo učiniti više, bolje i kvalitetnije za sve stanovnike“ zaključio je župan Celjak.

 

 

Predsjednik Udruge HVIDR-a grada Kutine Damir Badanjak zahvalio je prisutnima na realizaciji izgradnje zgrade, ali i na potpori koju daju hrvatskim braniteljima te udrugama koje ističu prava i potrebe branitelja.

 

 

U sklopu novoizgrađenog objekta nalaziti će se i multimedijalna dvorana s pratećim sadržajima i poslovni prostori, te će zgrada osim stambene, imati i poslovnu i društvenu namjenu. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 5,4 milijuna eura, od čega je APN osigurao dvije trećine sredstava, dok jednu trećinu sredstava troškova izgradnje snosi Grad Kutina. 

 

 

 

 

 

 17.2.2023. - DruštvoBroj čitanja: 666 ... Autor: Žaklina ...