GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Promocija knjige „U jeseni života“


U Knjižnici i čitaonici Kutina sinoć je promovirana knjiga „U jeseni života“, autora Marijana Kusa. Promociju je organizirala Matica hrvatska ogranak Kutina u suradnji sa Knjižnicom i čitaonicom.
 
Marijan Kus umirovljenik je koji živi i stvara u Velikoj Ludini. Po odlasku u mirovinu posvetio se ne samo pisanju, već i slikanju, tako da je promovirana zbirka pjesama „U jeseni života“, prilika pročitati njegove pjesme ali i pogledati njegove ilustracije. Najradije slika akrile na platnu koji se mogu vidjeti i u ovoj zbirci pjesama.
 Predsjednica Matice hrvatske Ogranak Kutina istaknula je kako je ovo jedna od zbirki pjesama koje njeguju kajkavštinu moslavačkih krajeva, te i s tog aspekta ima svoju važnost. Prof. književnosti Dinko Husadžić Sanski pohvalio je zbirku pjesama Marijana Kusa. Kako je rekao, poezija mu je pitka i uhu ugodna, a interpunkcije u njegovim pjesmama bile bi suvišne i ometale bi melodičnost njegovih pjesama.  Autor je prve svoje pjesme posvetio unucima i svojoj supruzi, a potom rodnom kraju, kleti…Čitao ih je s puno emocija, a svatko se u pročitanim stihovima mogao pronaći.
  U glazbenom dijelu programa nastupila je Gabrijela na gitari koja je svojim akordima uveličala atmosferu promocije koju su posjetili brojni prijatelji ovoga autora.Autor priprema i drugu knjigu, a vjerojatno će i ona ugledati svjetlo dana pred kutinskom publikom.

 

Izvor: radiomoslavina.hr

 8.2.2023. - KulturaBroj čitanja: 449 ... Autor: Žaklina ...