GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Pomoć u kući za 300 korisnika u idućih 6 mjeseci na području Kutine


Kutinske organizacije civilnog društva u sklopu Poziva „Zaželi“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda kroz šest mjeseci zaposliti će 50 žena koje će brinuti o 300 korisnika, osobama starijima od 65 godina i/ili nemoćnim osobama.

Naime, Crveni križ Kutina, Zaklada Sandra Stojić i Zaklada Ivanova kuća u projektima vrijednim oko 320.000,00 eura ostvarili su financiranje iz Europskog socijalnog fonda i provoditi će spomenute projekte. Bitno je spomenut kako je cilj projekata, osim brige za starije i nemoćne, i zapošljavanje žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada za što će svi uvjeti biti navedeni u natječajima i javnim pozivima objavljenima od strane provoditelja projekata. 

 

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić održao je tim povodom radni sastanak sa predstavnicima spomenutih organizacija te je tom prigodom pohvalio njihov rad koji se vidi i u sve češćem povlačenju sredstava iz fondova EU. „Grad Kutina je partner ovim projektima te mi je drago što i na ovaj način možemo pomoći u ovom projektu te će se poboljšati kvaliteta života naših starijih i/ili nemoćnih sugrađana“, rekao je gradonačelnik Babić.

 

 

Anna Feltrin Pahel u ime Zaklade Sandra Stojić istaknula je kako je projekt  Žene su snaga zajednice – faza III vrijedan 162.454,31 eura te će kroz njega biti zaposleno 25 djelatnica za pomoć u kući krajnjim korisnicima te dvije osobe u projekt menadžmentu. Sve ukupno će djelatnice brinuti o 150  korisnika.

 

 

Katica Zeman, ravnateljica Crvenog križa Kutina podsjetila je kako je Crveni križ dugi niz godina brinuo o korisnicima za koje je sredstva izdvajao Grad Kutina, dok su sada financirani kao projekti iz Europske unije te će oni svoj projekt provoditi na području Kutine i Velike Ludine, odnosno 10 žena će brinuti za 60  korisnika. „Nadam se kako će nam naši sugrađani dojaviti ukoliko poznaju nekoga kome je pomoć zaista i potrebna jer vjerujemo kako pojedini sugrađani ne koriste Internet, a svakako bi im dobro došla pomoć“.

 

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić naglasio je društvenu važnost ovakvih projekata te kako Grad Kutina stoji na raspolaganju za sve trenutne i buduće projekte.

 

Martina Jurišić iz Zaklade Ivanova kuća podsjetila je kako su povećali broj i zaposlenih i korisnika u ovom projektu spram prethodnog radi velikog interesa sugrađana za spomenutim, odnosno kako će 15 žena brinuti za 90 korisnika.  

 

 

Pater Mariano Passerini istaknuo je važnost brige za drugoga te kako uz brojne volontere Zaklada Ivanova kuća brine i o ljudima koji se bore s demencijom te se nada i dalje djelovati u duhu kršćanstva.

 10.1.2023. - DruštvoBroj čitanja: 1119 ... Autor: Žaklina ...