GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Posjet delegacije Main-Kinzig-Kreisa i Dimitrovgrada Kutini


Povodom proslave Dana Grada u Kutini su od 8. do 11. studenog boravile delegacije Main-Kinzig-Kreisa (DE) na čelu sa Uwe Hauserom, počasnim vijećnikom Okruga te delegacija Dimitrovgrada (BG), na čelu s predsjednicom Gradskog vijeća Grada Dimitrovgrada Gerganom Krastevom, a delegaciji je domaćin bila zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić sa suradnicima.

Jedan od središnjih događaja višednevnog programa kojima je Kutina obilježila svoj dan, 10. studenog, bila je svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj su prisustvovali i predstavnici prijateljskih gradova. U prigodnim govorima višekratno je isticana suradnja prijateljskih gradova i Grada Kutine.

 

Važnost suradnje na Svečanoj sjednici istaknuo je Uwe Hauser rekavši kako suradnja Main-Kinzig-Kreisa sa Kutinom traje već 50 godina što je najdulja suradnja koju oni dijele s nekim gradom, dok je Gergana Krasteva rekla kako se svaki put u Kutini osjeća kao kod kuće te da će Kutina i Kutinčani u Dimitrvogradu uvijek naći prijatelje i suradnike.

 

Uoči Svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Kutine gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu zamjenice Ivane Grdić i predsjednika Gradskog vijeća Roberta Krpesa održao je prijam za delegacije na kojem je bilo riječ o dosadašnjoj, ali i budućoj suradnji. Brojnost delegacija pokazuje koliko smo bliski partneri i da je suradnja s prijateljskim gradovima ostala na zavidnoj razini, unatoč pandemijskim vremenima.

 

Pored prisustvovanja svečanoj sjednici Vijeća, delegacije su posjetile i neke od znamenitosti Kutine i okolice, poput Muzeja Moslavine u kojem je sačuvan dio bogate povijesti ovoga kraja, Galeriju   Muzeja Moslavine i izložbu o nafti, Crkvu Sv. Marije Snježne, te neke od moslavačkih vinarija, po kojima je ovaj vinorodni kraj poznat.  Organiziran je obilazak tvrtke Klik par d.o.o. u Kutini kao primjer dobre prakse i suradnje Grada i privatnog sektora kao jedan od preduvjeta zašto je spomenuta tvrtka proširila svoje poslovanje iz Italije baš u Kutini.

 

Zahvaljujući domaćinima na dobrodošlici, predstavnici prijateljskih gradova izjavili su da se kući vraćaju zadovoljni i s lijepim dojmovima. Gospodarska suradnja je ključna, a na tim temeljima se prelijeva i na ostale sektore, kao što su kultura i turizam.

 

 

 22.11.2022. - DruštvoBroj čitanja: 429 ... Autor: Žaklina ...