GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Izrada glavnog projekta prometnice u UPU 18 (Romsko naselje)


Gradonačelnik Zlatko Babić u petak, 28. listopada  je u pratnji pročelnika Eduarda Gelešića, Ivana Crnca i Roberta Kolenca obišao pripremne radove na izgradnji prometnice u Romskom naselju kojima će se omogućiti izvođenje geodetskih radova i glavnog projekta buduće prometnice predviđene urbanističkim planom uređenja - UPU-18 (Romsko naselje).

Naime, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine je sa svrhom osiguravanja financijske potpore za izradu glavnog projekta za potrebe ishođenja akata za gradnju na područjima naseljenim Romima, uputilo javni poziv slijedom kojeg su Gradu Kutini odobrena sredstva financijske potpore u iznosu 247.500,00 kn.

Provedbom projekta te izgradnjom ove prometnice u Romskom naselju poboljšati će se povezanost naselja s ostatkom grada i omogućiti će se pristup stanovnika Romskog naselja novoplaniranom području društvene, stambene i sportsko-rekreacijske namjene.

Izgradnjom ove prometnice urediti će se prostor koji je postao mjesto odlaganja otpada na koji će se način spriječiti njegovo dalje odlaganje, a time povećati okolišna održivost i smanjiti i okolišna nejednakost naselja u odnosu na ostatak zajednice.

Uz pomoć državnih sredstava, Grad Kutina i dalje nastavlja ulaganje u društvenu i komunalnu infrastrukturu Romskog naselja kako bi se povećao stupanj razvoja i izgradnje naselja u dijelu obrazovanja, zdravstvene zaštiti, mogućnostima zapošljavanja te povećanja komunalnog standarda u naselju.

Realizacija ovog projekta od interesa je za širu zajednicu i predstavlja nastavak aktivnosti u smjeru poboljšanja kvalitete suživota te integracije i kulturne autonomije pripadnika Romske zajednice.

 30.10.2022. - DruštvoBroj čitanja: 756 ... Autor: Martina ...