GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Obilježavanje Dana grada Kutine – od 2. do 13. studenoga 2022.


Danas je službeno  predstavljen program obilježavanja Dana grada Kutine u kojem će nas od 2. do 13. studenoga zabaviti, educirati i informirati brojne kutinske ustanove i udruge, te podsjetiti na sve ono što našu Kutinu čini posebnom.

 

Obilježavanje Dana grada Kutine počinje 2. studenoga Sportskim igrama dječjeg vrtića Kutina, a završava 13. studenoga predstavom Dame biraju u Pučkom otvorenom učilištu, prikladnijom za nešto ipak zreliju publiku.

10. studenog, na dan kojim se obilježava Spomendan imena Kutina, čak 766 godina od prvog spomena imena Kutina, očekuje nas Svečana sjednica Gradskog vijeća u 11:00 sati, nastup Mažoretkinja grada Kutine na Trgu dr. Franje Tuđmana u 17:00 sati te Moja SJAJna Kutina u organizaciji Turističke zajednice grada Kutine od 17:00 do 22:00 kada će biti osvijetljene gradske znamenitosti. U 18:00 sati u Crkvi BDM Snježne biti će Misa zahvalnica za Dan grada, a u 18:30 svi zajedno ćemo pustiti lampione dobrih želja na Trgu dr. Franje Tuđmana u organizaciji Zaklade Sandra Stojić. Za sami kraj večeri očekuje nas koncert u 20:00 sati povodom Dana grada uz Kutinski glazbeni sindikat i njihove goste: Damir Kukuruzović Django group i Zorana Predina. Koncert je besplatan, no potrebno je prethodno rezervirati ulaznice radi ograničenog broja mjesta u Pučkom otvorenom učilištu.

 

„Ove godine posljednji put organiziramo Dan grada Kutine u studenom, te ćemo od 2023. godine slaviti Dan grada u lipnju. Prionuli smo u promjenu Statuta Grada Kutine na inicijativu udruga i ustanova iz područja kulture i povijesti, ali i na osnovi toga što građani Grada Kutine smatraju kako je Petrovo Dan grada. Ovim putem želim se zahvaliti svima koji su se priključili ovogodišnjem obilježavanju Dana grada, na tome što su aktivni tijekom cijele godine i obogaćuju društveni život grada Kutine te se nadam kako će to činiti i dalje“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.


25.10.2022. - DruštvoBroj čitanja: 843 ... Autor: Žaklina ...