GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Dan bijelog štapa u Udruzi slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ


Dan bijelog štapa Udruga slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ prigodnim je programom obilježila danas. “Dan bijelog štapa obilježava se 15. listopada, ove je godine to subota pa smo u Udruzi taj važan dan za naše članove odlučili obilježiti danas.”, rekao je Mario Merhaut, predsjednik Udruge. U prikazu rada u proteklih godinu dana „Od bijelog štapa do bijelog štapa“, Mario Merhaut istaknuo je uspješnu provedbu prvog EU projekta udruge.

 

Predsjednik Udruge slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ dodao je kako u radu Udruge i provedbi projekata imaju veliku pomoći lokalnih zajednica s područja gradova i općina iz kojih dolaze članovi udruge; Kutina, Novska, Lipovljani, Jasenovac, Garešnica, Popovača i Velika Ludina.

 

     Željko Tomičić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Kutine, u ime gradonačelnika Kutine pohvalio je rad Udruge i zahvalio na doprinosu u poboljšanju položaja slijepih i slabovidnih osoba u Kutini te doprinosu ukupnom društvenom životu u Kutini. Udruzi su na uspješnom radu čestitali i zahvalili: Alenka Ljubešić, pročelnica županijskog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje,  Josip Mišković, gradonačelnik Popovače te Goran Cupek, zamjenik gradonačelnika Garešnice.

 

     U svom radu Udruga slijepih izuzetno dobro surađuje sa brojnim udruga, istaknuo je Mario Merhaut. Upraviteljica Zaklade Sandra Stojić Biserka Stojić naglasila je kako je ta suradnja izuzetno važna, kako za udruge tako i za Grad Kutinu. Rad udruge pohvalio je i Ivan Brkić u ime SELK-a koja donacijama pomaže radu Udruge slijepih.

 

Izvor: radiomoslavina.hr12.10.2022. - DruštvoBroj čitanja: 521 ... Autor: Žaklina ...