GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Sigurnost invalidnih i osoba treće životne dobi


Udruga slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ organizirala je predavanje za osobe s invaliditetom i građane treće životne dobi. Jedna je to od radionica u okviru projekta Zlatna Jesen udruge slijepih, rekao je Mario Merhaut, predsjednik Udruge slijepih Grada Kutine.

Predrag Fitnić, zapovjednik Policijske postaje Kutina pozdravljajući sudionike radionice istaknuo je kako je sretan što se radionica održava na Dan hrvatske policije i uoči Dana starijih osoba. „Ovo je predavanje zahvala za sve što se učinili za našu lokalnu zajednicu i izraz naše brige za vašu sigurnost.“, poručio je zapovjednik PP Kutina.

     Na području Sisačko-moslavačke županije trećina je stanovništva starije od 60 godina. „Ta skupina u trećoj životnoj dobi izuzetno je ranjiva i izložena kaznenim djelima prevare, krađe i drske krađe.“, istaknuo je u svom predavanju Srećko Pejnović, policijski službenik za prevenciju Policijske uprave sisačko-moslavačke.

     Kad građani, a među njima i invalidne i starije osobe budu žrtve kaznenih djela uvijek mogu zatražiti pomoć od policije pozivom na 192. Kako se ne bi našli u takvoj situaciji predavač Srećko Pejnović polaznicima radionice istaknuo je nekoliko najvažnijih savjeta.

     Predavanje o sigurnosti invalidnih i osoba treće životne dobi uz članove Udruge slijepih pratili su i članovi Udruge OSI Kutina te Zaklade Sandra Stojić i brojni građani Kutine treće životne dobi.

 

 

Izvor: radiomoslavina.hr30.9.2022. - DruštvoBroj čitanja: 339 ... Autor: Žaklina ...