GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

EU tjedan mobilnosti obilježen u Kutini


U Kutini je jučer obilježen Dan bez automobila u sklopu Europskog tjedna mobilnosti 2022. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Kutine obilježavanje su započela djeca kutinskih vrtića uz članove Biciklističkog kluba Kutina. Ulica na Trgu kralja Tomislava bila je zatvorena za promet u vremenu od 7 do 17 sati te se pretvorila u poligon na kojem su djeca uz Biciklistički klub Kutina vozila romobil i bicikl te su mogli naučiti ponešto o sigurnoj vožnji, ali se pritom i zabaviti. 

 

 

 

U popodnevnim satima nešto stariji sugrađani su sudjelovali u pješačkom obilasku grada, vožnjom bicikla te rekreativnim trčanjem gradskim ulicama i poučnom stazom Turski stol. 

 U suradnji s Turističkom zajednicom grada Kutine, Biciklističkim klubom Kutina, atletskim klubom Maratonjare Kutina održan je tradicionalni biciklistički i pješački obilazak grada Kutine. U vođenoj turističkoj šetnji sudionicima su otkrivene tajne grada Kutine.

 

 

 

U Europskom tjednu mobilnosti Turistička zajednica grada Kutine organizirala je i nagradnu igru u kojoj su sudionici korištenjem mobilnih aplikacija bilježili svoje aktivnosti. Turistička zajednica prigodno će nagraditi sudionike koji su skupili najviše kilometara hodanjem i vožnjom bicikla.


 

Zadnje dvije fotografije: Pozitivna Kutina23.9.2022. - DruštvoBroj čitanja: 394 ... Autor: Žaklina ...