GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Potpisan najvažniji Ugovor u projektu Aglomeracija Kutina


Ugovor o projektiranju i izgradnji pročistača voda u okviru projekta Aglomeracija Kutina potpisali su predstavnici nositelja projekta tvrtke Moslavine d.o.o., direktor Mijo Šepak i izabranog izvođača radova tvrtke Esotech iz Velenja, direktor Marko Škoberne.

U okviru projekt Aglomeracija Kutina na području Grada Kutine bit će obnovljeno i izgrađeno ukupno 78 km nove vodovodne mreže te 46 km kanalizacijske mreže. Izgradnja novog, modernog pročistača voda ključan je projekt za cijeli projekt Aglomeracije Kutina, naglasio je Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. „Riječ je o ekološki prihvatljivom i energetski učinkovitom pogonu čiji je kapacitet projektiran za 23 tisuće stanovnika.“, dodao je direktor Moslavine d.o.o.
Novi pročistač otpadnih voda u Kutini gradit će se na mjestu sadašnjeg, u Sisačkoj ulici, kod izlaza na auto-cestu. Pročišćene otpadne vode ispuštat će se u Ilovu te će imati najmanji mogući utjecaj na okoliš i prirodu što je važno za zaštitu Parka prirode Lonjsko polje.

     Na javnom natječaju najprihvatljivija je bila ponuda slovenske tvrtke Esotech iz Velenja. Marko Škoberne zahvalio je na povjerenje te je izrazio uvjerenje kako će uz dobru suradnju projektiranje i izvođenje radova proteći u rokovima na zadovoljstvo svih sudionika u projektu.

Projekt Aglomeracija Kutina najveći je infrastrukturni projekt na području Grada Kutine u proteklih pola stoljeća, naglasio je Zlatko Babić gradonačelnik Kutine. Podsjetio je kako će veliki dio naselja na području Grada konačno dobiti vodovod i kanalizaciju. „Moderni i ekološki pročistač voda zaokružuje ovaj projekt koji je od velike važnosti za poboljšanje kvalitete života građana Kutine i zaštitu prirode.“, rekao je gradonačelnik Kutine.


Izgradnja novog pročistača otpadnih voda u Kutini započet će početkom iduće godine te će trajati dvije godine. Vrijednost je projekta 97,8 mil. kn. Iz EU fondova projekt se sufinancira sa 69,1 mil. kn.

 
Izvor: radiomoslavina.hr27.6.2022. - DruštvoBroj čitanja: 427 ... Autor: Žaklina ...