GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutinsko Dječje gradsko vijeće u Lovranu prezentiralo Projekt Multi Ku(l)tina


 

Susret Dječjih vijeća, foruma i Nacionalnog foruma Eurochild-a Hrvatske održan od 3. do 5. lipnja 2022. u Lovranu, na kojemu su sudjelovale predstavnice kutinskog Dječjeg gradskog vijeća: predsjednica (kutinska dječja gradonačelnica) Hana Ružička i vijećnica Tena Abramović s voditeljicom Marijom Lenić. Tema je susreta bila multikulturalnost i nacionalni/lokalni identiteti djece nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Na trodnevnom susretu sudjelovala su djeca i mentori iz Čakovca, Jastrebarskog, Koprivnice, Kutine, Nove Gradiške, Pregrade, Svete Nedjelje, Zaboka i Opatije, ukupno 70-ero djece.

 

Kutinsko Vijeće iskazalo se provedbom teme ovoga Projekta Djeca oko nas,  koji su oni na kutinskoj razini nazvali, osmislili i proveli pod radnim nazivom Multi Ku(l)tina te su  Hana i Tena prezentirale i pokazale na kojim je sve razinama Vijeće progovorilo o različitostima/posebnostima u Kutini. Ponosno je pokazan ovaj Projekt i cjelokupni rad Vijeća na Sajmu različitosti. Aktivno je bilo i na radionicama gdje su se kutinske predstavnice isticale  poznavanjem terminologije, aktivnim uključivanjem u svim radionicama te samoinicijativnošću i elokvencijom.

Grad Kutina osigurava veliku podršku za sve aktivnosti Vijeća,  kao i za organizaciju spomenutog odlaska, jer je Vijeće odabrano kao jedno od najaktivnijih vijeća u Hrvatskoj i poseban doprinos kroz provedbu ovoga projekta u Gradu.

Velika podrška je i kutinsko Društvo „Naša djeca“ u svim aktivnostima.

„Ponos je bilo biti Kutinčanin tijekom prezentiranja naših kutinskih predstavnica; obranile su boje Kutine!“, poručila je voditeljica DGV-a Marija Lenić.

 

 

 


 

 

 10.6.2022. - DruštvoBroj čitanja: 640 ... Autor: Žaklina ...