GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Skupština UO Kutina izabrala novog predsjednika


Tomislav Marmilić novi je predsjednik Udruženja obrtnika Kutina. On je jednoglasno izabran na izbornoj skupštini Udruženja.

Dosadašnji predsjednik Ivica Ružička zbog odlaska u mirovinu tako nakon 16 godina prestaje obnašati dužnost predsjednika Udruženja obrtnika Kutina. „Udruženje obrtnika je čvrsto i stabilno i vjerujem da će tako biti i dalje te da će postizati još bolje rezultate, jer uvijek se može bolje, a ja imam povjerenja u novo vodstvo udruženja.“, rekao je Ivica Ružička zahvaljujući članovima Skupštine i obrtnicima na suradnji u proteklim desetljećima. Osvrnuo se i na proteklih 16 godina obnašanja dužnosti predsjednika. „Bilo je izazovno, posebno protekle tri godine kada su se obrtnici borili s problemima uslijed pandemije, potresa, inflacije, a sada i rata. Muče nas i stalne izmjene i promjene u zakonima, ali Udruženje obrtnika uvijek je bilo jedinstvo i čvrsto je branilo svoje stavove i zauzimalo se za interese svojih više od 500 članova s područja gradova Kutine i Popovače te općine Velika Ludina. Zadovoljan sam uspješnim radom Udruženja obrtnika Kutina. Taj se uspjeh potvrđuje stalnim povećanjem broja obrtnika i na to sam posebno poseban.“ Naglasio je Ivica Ružička te je dodao kako „nije zadovoljan statusom obrtnika u društvu, jer naša zakonska rješenja ne doprinose ostvarenju statusa obrtnika u Hrvatskoj kakvog obrtnici imaju u razvijenim zemljama Europske unije.“

Kontinuitet, zajedništvo i čvrsto provođenje Statuta i odluka Skupštine Udruženja, suradnja sa županijskom i državnom obrtničkom komorom te suradnja sa gradovima i općinom s područja Udruženja glavne su točke iz plana i programa rada Tomislava Marmilića, novog predsjednika Udruženja obrtnika Kutina.

Tomislav Marmilić, 33 godine je obrtnik i član Udruženja te je bio i 16 godina član Upravnog odbora i u dva mandata član Skupštine Obrtničke komore SMŽ. „Zahvaljujem na izboru Skupštini i čestitam im na zajedničkom uspjehu kojeg smo ostvarili u proteklim godinama. Ne znam je li ovo veća čast ili odgovornost, ali znam da ću dati sve od sebe i raditi u interesu Udruženja i naših članova.“, rekao je Tomislav Marmilić. Složio se s dosadašnjim predsjednikom kako je Udruženje obrtnika ostvarilo zapažene rezultate i napredovalo te će vođen porukom Ivice Ružičke kako se uvijek može bolje, nasojati postići još bolje rezultate udruženja. „Zajedno, kao i do sada možemo napredovati. Čvrsto ćemo tako ustrajati i braniti zaključak Skupštine da Udruženje obrtnika Kutina ostane samostalno te da se ne spaja u Županijsko udruženje obrtnika kakav je prijedlog u izmjenama Zakona. Zajedno ćemo se zauzimati za napredak obrtništva i poboljšanje statusa obrtnika“. Poručio je na kraju Tomislav Marmilić.

Skupština Udruženja obrtnika potvrdila je stavove novog predsjednika te je još jednom ponovila kako će ostati jedinstveni i čvrsti.

 

Izvor: radiomoslavina.hr

 
7.6.2022. - DruštvoBroj čitanja: 582 ... Autor: Žaklina ...