GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

90 godina DVD-a HusainDVD Husain na godišnjoj je skupštini prigodno obilježio 90 godina postojanja koje je obilježio požrtvovan rad za dobrobit zajednice. U 9 desetljeća mještani Husaina i šire okolice u požarima, prirodnim nepogodama i drugim nesrećama uvijek su se mogli osloniti na pomoć vatrogasaca iz Husaina. To se pokazalo i u nedavnim potresima koji su pogodili područje Petrinje i Siska, ali i u vremenu pandemije kad su vatrogasci DVD-a Husain svojim aktivnostima i radom pomagali unesrećenima i zajednici dali neophodan osjećaj sigurnosti.

 Izvještaj o radu DVD-a Husain podnio je predsjednik Zlatko Podhraški. Rad društva u protekle dvije godine bio je obilježen pandemijom i epidemiološkim mjerama koje su ograničile aktivnosti društva. „Naši sugrađani i u tim su neobičnim okolnostima uvijek mogli računati na našu pomoć i podršku.“, istaknuo je Zlatko Podhraški te je dodao kako je to razdoblje od dvije godine iskorišteno za usavršavanje i edukaciju vatrogasaca, uređivale su se prostorije društva te je izgrađena i nova garaža. „Započeli smo i obnovu voznog parka te se nadamo da ćemo nakon prodaje starih vatrogasnih vozila uskoro nabaviti navalno vozilo kakvo je potrebno DVD-u Husain.“
Zlatko Podhraški predložio je, a članovi DVD-a Husain jednoglasno su prihvatili da se za počasnog predsjednika DVD-a Husain imenuje Milan Podhraški, koji je dužnost predsjednika društva obnašao 30 godina. Dirnuti Milan Podhraški zahvalio se na velikom priznanju te je svojim vatrogascima poručio da i dalje nastave svoju plemenitu misiju i osobitu pažnju posvete radu s mladima.

90. obljetnicu DVD-u Husani čestitali su Tena Jevak Benčić u ime župana SMŽ, a Robert Krpes u ime Grada Kutine, Mijo Brlečić u ime Vatrogasnih zajednica SMŽ i Hrvatske te Mario Paluh, vatrogasni zapovjednik VZ SMŽ te predstavnici brojnih DVD-a s kojima DVD Husain njeguje prijateljsku suradnju.

Članovima DVD Husain uručena su priznanja i zahvalnice te priznanja za njihov doprinos u pomoći priliko potresa u Petrinji.

 

Za novog zapovjednika VD Husain izabran je Igor Benčić.

 


Izvor: radiomoslavina.hr
23.5.2022. - DruštvoBroj čitanja: 531 ... Autor: Žaklina ...