GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutinsko dijabetičko društvo održalo preventivnu zdravstvenu akciju


Kutinsko dijabetičko društvo u suradnji s Udrugom umirovljenika Grada Kutine proteklog vikenda provelo je preventivnu zdravstvenu akciju za građane Kutine. Akcija je bila prilika za kontrolu šećera u krvi i krvnog tlaka, a održana je u prostoru Udruge umirovljenika Grada Kutine. 

  Akcija je održana u sklopu projekta „Prevencija dijabetesa – djelujmo danas“ koji Kutinsko dijabetičko društvo provodi uz potporu Grada Kutine.

 

 

Predsjednica društva Svjetlana Koutnik zadovoljna je odazivom građana koji su ulazili postepeno, kako se ne bi stvarala nepotrebna gužva. Kroz ovakve preventivne akcije, nažalost, uvijek se registriraju i potencijalno novi bolesnici s povišenim vrijednostima šećera i krvnog tlaka, te se oni upućuju na liječnički pregled, a među njima je sve veći broj mlađe populacije. 

Tome posebno doprinosi sjedilački način života, premalo kretanja i nezdrava prehrana. Stoga tijekom akcije svi zainteresirani za promjenu prehrane mogli su dobiti stručne savjete medicinskih sestara Doma zdravlja Kutina, te sve relevantne materijale koje Kutinsko dijabetičko društvo ima u tiskanom izdanju, a vezano je uz nutricionizam i slaganje jelovnika u slučajevima dijabetesa, hipertenzije ili povišenog kolesterola.

 

 

Akcije će se nastaviti do kraja godine, a građani će o njima pravovremeno biti obaviješteni putem sredstava javnog priopćavanja.

 

 

Izvor: radiomoslavina.hr

 16.5.2022. - DruštvoBroj čitanja: 347 ... Autor: Žaklina ...