GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

(P) ostati zdrav – promocija knjige Brune Šimleše


Knjižnica i čitaonica Kutina ponovno je ugostila Brunu Šimlešu, sociologa i autora brojnih knjiga na temu popularne psihologije. Šimleša je rado viđen gost svugdje, pa tako i u Kutini, jer svojim promocijama na neki način i pomaže ljudima osvijestiti probleme i ukazati na mogući put njihova kvalitetnijeg rješavanja.
 

 

Tako je sinoć u dvorištu kutinske Knjižnice i čitaonice Šimleša promovirao svoju novu knjigu „P(ostati) zdrav: Kako da srce i um postanu tvornica lijekova“.
 

 

 

Autor ovom knjigom naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života. Kroz niz primjera u kojima se svatko može pronaći Šimleša preispituje mogu li osjećaj ravnodušnosti ili toksični odnosi s partnerom više naštetiti od nedovoljnog kretanja ili gaziranog pića. Posebno su naglašena četiri faktora koja negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres.

 

Posjetitelji promocije imali su puno pitanja za Šimlešu na koja im je on rado odgovarao, a završetak promocije pretvorio se u ugodno razmjenjivanje iskustava s diskretnim ukazivanjem na smjer rješavanja nastalih problema koji se često nalazi upravo „u kutu gledanja“ ili u našim mislima. Upravo one su u obliku predrasuda ukorijenjene negdje duboko u nama, tako da je potrebno osvijestiti činjenicu da se one mogu i moraju mijenjati ukoliko želimo uistinu (p)ostati zdravi.

 

  Brunu Šimlešu uvodno je kratko pozdravila ravnateljica Knjižnice i čitaonice Kutina, Suzana Pomper, a posjetitelji tribine već se raspituju za nove uratke ovog popularnog pisca.

 

 

 

 

 

Izvor: radiomoslavina.hr6.5.2022. - KulturaBroj čitanja: 606 ... Autor: Žaklina ...