GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Dan vatrogastva u Udruzi slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ


Dan hrvatskog vatrogastva i blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca obilježen je u Udruzi slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ.

U suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Kutina u Udruzi je održana tematska radionica s ciljem informiranja i educiranja članova Udruge.

Vatrogasci Miroslav Špičak i Matija Štibrič predstavili su postrojbu i vatrogasnu opremu, povijest vatrogastva i sv. Florijana te su ih upoznali sa zvučnim znakovima i načinima samozaštite do dolaska vatrogasca u slučajevima požara i ostalih nesreća u kojima uvijek pomažu vatrogasci. „Kad se dogodi bilo kakva nesreća najvažnije je ne paničariti i ostati pribran. U slučaju bilo kakve pomoći uvijek možete pozvati brojeve 193 ili 112. Vatrogasci će u najkraćem mogućem vremenu doći i pomoći vam.“, poručio je vatrogasac Miroslav Špičak članovima Udruge slijepih.

Vatrogasci ne gase samo požare, u svakoj nezgodi mi pomažemo ljudima i sudjelujemo u spašavanju imovine. To je naša misija, a naš je rad human, poručili su pripadnici Vatrogasne postrojbe Kutina.

Mario Merhaut, predsjednik Udruge slijepih Grada Kutine i dijela SMŽ zahvalio je Vatrogasnoj postrojbi na suradnji i odazivu na poziv Udruge. „I na ovaj način želimo educirati naše članove kako bi se lakše snašli i u kriznim situacijama. Nadamo se da će vatrogasci imati što manje posla i da naši članovi neće biti u potrebi za poziv vatrogascima u pomoć, ali je bitno da smo educirani i pripremljeni.“, naglasio je predsjednik Udruge slijepih.

Članovi Udruge s velikim su zanimanjem pratili predavanje i radionicu te su razgledali i vatrogasnu opremu te su izrazili veliko veselje što je u JVP Kutina nedavno zaposlena i jedna profesionalna vatrogaskinja.


 

Izvor: radiomoslavina.hr4.5.2022. - DruštvoBroj čitanja: 697 ... Autor: Žaklina ...