GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Proslavljen blagdan sv. Josipa Radnika u Stupovači


Vjernici mjesta Stupovača i župe bl. Alojzija Stepinca proslavili su blagdan sv. Josipa Radnika kojemu je posvećena kapelica u Stupovači.

Kapelicu su izgradili mještani nakon doseljenja u Stupovaču iz BiH 1995. godine.
Sv. misu predvodio je vlč. Ivan Kuzmić, župni vikar iz Kutine. “ Sv. Josip je bio skroman i samozatajan, potpuno predan Bogu.  Bio je suprug, i to dobar suprug, bio je otac i to dobar otac, bio je radnik i to dobar radnik.

Unijeti dobrotu u svijet da to nitko ne primijeti, da nitko ne zna zašto – samo što imamo dobar odnos s Bogom, to znači biti kršćanin” poručio je između ostaloga vlč. Kuzmić.

 

Povezujući današnji blagdan s Praznikom rada još je slikovito naglasio: “Nije važno što u životu radiš, već je važno da to radiš najbolje što možeš, važno je  koliko ljubavi unosiš u ono što radiš. Ako si učenik ili student, budi dobar učenik ili student, ako si roditelj, budi dobar roditelj, ako si službenik, budi dobar službenik, ako si policajac, budi dobar policajac, ako si čistačica, budi dobra čistačica.”

Uz brojne vjernike, u  ime gradonačelnika Grada Kutine misnom slavlju su nazočili Robert Krpes, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine, Tomislav Kojundžić, direktor RA Mrav, Drago Šparavac, gradski vijećnik i predsjednik MO Šartovac, te Juro Rendulić,  predsjednik MO Stupovača.Svečanost je  pjesmom  uveličao župni zbor “AS” Kutinska Slatina.

Za sve vjernike mještani Stupovače su nakon Misnog slavlja priremili druženje uz dobru hranu i piće.

 

 


 

 2.5.2022. - DruštvoBroj čitanja: 468 ... Autor: Žaklina ...