GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Predavanje u EU projektu Svaki dan uz OA olakšan 4 Udruge OSI Kutina


Kako upravljati kriznim situacijama i kako se snalaziti u kriznim situacijama bila je tema predavanja za asistente i korisnike ove socijalne usluge u projektu Udruge OSI Kutina „Svaki dan uz OA olakšan 4“.
„Pandemija, potres, inflacija i sada rat u Ukrajini krizne su situacije koje su se dogodile za vrijeme ovog projekta. Vrlo je važno za asistente i korisnike usluge da se uz svakodnevne poteškoće s kojima se susreću znaju nositi sa stresom koje donose krizne situacije.“, rekla je Mirjana Jakovčev najavljujući svoje predavanje.
EU projekt „Svaki dan uz OA olakšan 4“ udruge OSI financira se iz EU socijalnog fonda. Nastavak projekta je neizvjestan jer Europska komisija još nije donijela operativni plan. „Nadamo se da će EU natječaj ipak biti raspisan. Ako se to ne dogodi Udruga OSI Kutina zaposlene u projektu i korisnike ove važne usluge neće ostaviti na cjedilu. Nastojat ćemo ovaj EU projekt prenijeti u financiranje iz nacionalnih programa.“, rekla je Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI Kutina.
Projekt Udruge OSI „Svaki dan uz OA olakšan 4“ započela je početkom 2021. godine te će trajati do kraja ljeta ove godine.


Izvor: radiomoslavina.hr

12.4.2022. - DruštvoBroj čitanja: 315 ... Autor: Žaklina ...