GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Dječje gradsko vijeće aktivno priprema vođenje Uskrsnoga sajma te uveseljava korisnike Doma za starije osobe osobnim čestitkama i poklonom


U petak, 08. travnja 2022. godine u prostoru Gradske vijećnice u Kutini s  početkom u 13,30 sati održana je  sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Kutine. Osim redovitih točaka sjednice kojom presjeda predsjednica Hana Ružička, važno je za istaknuti aktivan dogovor za 6. mjesec na razini Projekta „ZA SIGURNA IGRALIŠTA“; kontrolu i obilazak dječjih igrališta na području Grada Kutine i snimanje stanja na igralištu. 

  Vijećnici su izvijestili kako teče predstavljanje DGV-a po školama na Vijeću učenika s temom: Dječja participacija i rad kutinskog Dječjeg gradskog vijeća.    
  Potom su došle na red i uskrsne radne teme. Svake godine Vijeće sudjeluje na Uskrsnom sajmu vodeći program te su na sjednici dogovorili dežurstva i zadatke,
a posebno su pridali pozornost uvježbavanju sinopsisa programa cijelog Sajma.

  U posljednjem dijelu su odradili drugi dio Uskrsne radionice: pisanje čestitke izrađene na radionici u suradnji sa  Zakladom za volontersku aktivnost: posjet starijim osobama u samačkim domaćinstvima i udomiteljstvima, koja je vezana uz međugeneracijsku solidarnost.
 Za posjet starijim osobama u samačkim domaćinstvima i udomiteljstvima u suradnji sa Zakladom Sandra Stojić, napisali su i čestitke te ih i likovno uredili. Posebno je bilo važno da su čestitke naslovljene imenom svakog pojedinog korisnika s osobnim riječima i predstavljanjem vijećnika koji je pisao čestitku kako bi se dobilo na osobnoj noti.
Vijeće je, uz čestitke, poslalo i paket prigodnih uskrsnih slastica. Završni dio je bio najveseliji kada su se Vijećnici fotografirali sa zamjenicom gradonačelnika Ivanom Grdić, pročelnikom Željkom Tomičićem, koordinatoricom Martinom Prochazka Kovačić te voditeljicom DGV-a Marijom Lenić. Sretan Uskrs svima koji slave!


Tekst: Marija Lenić11.4.2022. - DruštvoBroj čitanja: 648 ... Autor: Žaklina ...