GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Prijevoz djece do Osnovne škole Kefelja se ne obustavlja


Na aktualnom satu 9. sjednice Gradskog vijeća Grada Kutine postavljeno je pitanje u vezi ušteda osnovnih škola na području Grada Kutine. Vijećnik Nebojša Čović upitao je o prijevozu učenika do osnovne škole Stjepana Kefelje, odnosno Stuparićeve ulice, Kutinske lipe, Brdovite i dijela Repušnice.

Naime, kako navodi vijećnik, pojavila se informacija o tome kako će biti otkazan prijevoz učenika uslijed povećanja cijena goriva, plina i ostalih derivata iz navedenih ulica. Vijećnik je podsjetio kako je prije tri godine uveden prijevoz učenika radi toga što na toj relaciji ne postoje nogostupi te je na inicijativu roditelja, a radi sigurnosti djece uvedena spomenuta linija. Vijećnika je zanimalo ukida li se ta linija, a ako se ne ukida, tko je pustio tu dezinformaciju, te je uputio molbu, da ako ju Grad zaista ukida, da se radi sigurnosti djece pronađu sredstva da ostane ta linija i dalje.

Zamjenica gradonačelnika Grada Kutine Ivana Grdić rekla je kako se radi o dezinformaciji koja je došla i do Gradske uprave te podsjetila na razloge uvođenja te linije. „Samom uspostavom te linije izašlo se iz granice limita udaljenosti vožnje do škole  te je omogućen prijevoz i s manje udaljenosti do škole, a sve radi sigurnosti djece. Ušteda proračunskih sredstava jedna je od ključnih odrednica od početka 2022. godine. Grad nastoji osigurati financijsku stabilnost kroz ažurniju naplatu prihoda Grada, ali i postići financijske uštede gdje god je to moguće. Upravo iz tih razloga i prema svim ravnateljima osnovnih škola i ustanova išlo se sa zamolbom da se ostvare uštede gdje je to moguće unutar samih ustanova. Grad želi i treba uštedjeti na svim mjestima gdje je to moguće, no nikako ne na najmlađima. Uštede u ustanovama i školama da, no kad je u pitanju prijevoz učenika, u to se sigurno neće dirati. Moram reći kako je ovo jedna dezinformacija za koju ne mogu reći od kud je došla i kako se proširila, ona nikako nije točna  te mogu reći da se o tome nije uopće razgovaralo ove godine“, rekla je Ivana Grdić.
1.4.2022. - DruštvoBroj čitanja: 546 ... Autor: Žaklina ...