GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Dječje gradsko vijeće održalo još jednu sjednicu u 2022. godini


U ponedjeljak, 28. 03. 2022. godine održana je sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Kutine s vrlo sadržajnim dnevnim redom.

Radu Dječjeg gradskog vijeća nazočila je i zamjenica gradonačelnika  Ivana Grdić sa suradnicima iz UO za društvene djelatnosti te i na taj način podržala rad Dječjeg gradskog vijeća kao znak uključivanja djece i dječjih potreba i želja u projekte Grada, a sve s ciljem unapređivanja života najmlađih sugrađana.

Na aktualnom satu Dječjeg gradskog vijeća na pitanja vijećnika odgovarali su zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić, pročelnik za društvene djelatnosti Željko Tomičić i Kornelija Marošević, pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti i socijalnu skrb.

 

 

Voditeljica Vijeća je Marija Roško koja u radu s djecom potiče u njima propitkivanje, razmišljanje i suradnju unutar djelokruga Dječjeg gradskog vijeća. Vijećnici su tako postavljali pitanja vezano uz stanje na dječjim igralištima u gradu i mogućnostima ulaganja u ista. Vijećnike je zanimalo kada će novoizgrađeno igralište kraj Tehničke škole biti otvoreno za građane te je na pitanje putem telefonskog poziva odgovorio ravnatelj srednje škole Ante Dževlan. Na samom igralištu je u tijeku postavljanje zaštitne ograde na igralištu i zbog sigurnosti je igralište  trenutno zaključano, a po završetku radova bit će otvoreno i dostupno svim građanima.

 

Učenike je  posebno zanimalo opremanje s mrežama i u OŠ Banova Jaruga izgradnja zaštitne ograde na južnom dijelu igrališta i opremanje dječjeg parka s rekvizitima (ljuljačke i klackalice). S obzirom na to, dogovorena je podrška Grada i škole u opremanju koševa s mrežama.

Vijećnici iz OŠ S. Kefelje uputili su prema Gradu i upit o ocrtavanju pješačkih prijelaza.

Vijećnici su pohvalili i  postavljene kućice s knjigama na nekoliko mjesta u gradu, ali su i primijetili da se na šetnici u Parku 56. bojne redovno kućice devastiraju, a takav slučaj je primijećen i na Trgu dr. F. Tuđmana.

Na spomenutoj sjednici donijet je plan i program rada za ovu godinu te je održana i  radionica u suradnji sa Zakladom Sandra Stojić na temu nadolazećeg blagdana Uskrsa.

 

Djeca su na radionici izrađivala čestitke šarenih motiva kojima će razveseliti korisnike jednog Doma za umirovljenike u Kutini. Korisnici će uz prigodnu čestitku i simbolični poklon dobiti i pismo malih vijećnika u kojem će toplim i srdačnim riječima zaželjeti sretne blagdane.

Hvalevrijedna gesta DGV-a kojom se mlađu populaciju potiče na solidarnost prema našim starijim i nemoćnim sugrađanima.

 30.3.2022. - DruštvoBroj čitanja: 618 ... Autor: Žaklina ...