GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Obilježen 32. rođendan Parka prirode Lonjsko polje


U subotu, 26. ožujka 2022. godine obilježen je 32. rođendan Parka prirode Lonjsko polje, odnosno 32 godine od proglašenja područja Lonjskog i Mokrog polja uz lijevu obalu rijeke Save Parkom prirode Lonjsko polje. 

Tim povodom je u prijamnim centrima Parka prirode ova subota bila u znaku kreativnih radionica, edukacija, glazbe, plesa i neizostavnih delicija ovog kraja. U svim centrima je također podijeljena i rođendanska torta kao znak pažnje svim posjetiteljima.S "kutinske strane" Polja, u Prijamnom centru Repušnica održana je kreativna radionica „Proljetnica“ Parka prirode Lonjsko polje, likovna radionica Turističke zajednice grada Kutine i Društva naša djeca Kutina, Udruga Topot organizirala je jahanje konja, KUD Repušnica kroz pjesmu i ples se predstavio svim posjetiteljima te je održano i predavanje „Aroma terapija“.  Udruga za očuvanje tradicionalnog ribolova Hanja pripremila je šarana na rašljama. 


 

Uz to, posjetitelji su se poljem mogli uputiti i u vođenoj šetnji Koščevom stazom, iznajmiti bicikle ili samostalno obići novu promatračnicu "Ptica kosac".

Uz brojne sugrađane i druge zaljubljenike u prirodu, u ime Grada Kutine ovom obilježavanju prisustvovale su vijećnice Gradskog vijeća Grada Kutine Ivana Masnec i Milena Amidžić.

 28.3.2022. - DruštvoBroj čitanja: 694 ... Autor: Žaklina ...