GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

3 kutinske Udruge ostvarile bespovratna sredstva prema Pozivu Ureda za udruge Vlade RH


Prema Pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske 21. ožujka 2022. godine organizirao je svečanu dodjelu ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte iz desete i jedanaeste Odluke o financiranju.

Ugovoreni projekti vrijedni su gotovo 19 milijuna kuna, a svi projekti sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

Među Udrugama koje su ostvarile bespovratna sredstva, nalaze se i 3 Udruge s područja Grada Kutine:
„Volontiraj s nama“ – Zaklada Ivanova kuća
„SPORTOM I PRIRODOM PROTIV STRESA“ – Udruga specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata "Ris" Kutina

„KREATIVNI I AKTIVNI“ – Društvo naša djeca Kutina

 Za projekt "Volontiraj s nama" Zaklada Ivanova kuća, uz partnere Atletski klub "Odisej" za osobe s invaliditetom i Grad Kutinu osigurala je sredstva u iznosu 255.610,05 kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 100%.


Projektom "SPORTOM I PRIRODOM PROTIV STRESA" Udruga specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata "Ris" Kutina s partnerom, Udrugom specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata „Ris“ Kutina – podružnica Kutina osigurala je 468.003,28 kuna u 100% iznosu bespovratnih sredstava, dok je projekt "KREATIVNI I AKTIVNI" Društva naša djeca Kutina s partnerom, Udrugom specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata „Ris“ Kutina – podružnica Kutina ostvario 471.128,97 kuna u 100% iznosu bespovratnih sredstava.

 

 

 

Izvor: https://udruge.gov.hr/vijesti/za-projekte-organizacija-civilnoga-drustva-u-podrucju-razvoja-lokalne-zajednice-dodijeljeno-je-nesto-vise-od-19-000-000-00-kn/5498?fbclid=IwAR3m8iu1NeCSpDpECY0gwO__nlCHaBvYUVkfhcWfJgnsOOFVK-OnOMs04I822.3.2022. - DruštvoBroj čitanja: 1289 ... Autor: Žaklina ...