GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Župan obišao područje Grada Kutine


Područje Grada Kutine danas je posjetio sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.
Tom prilikom sa suradnicima te predstavnicima Grada Kutine obišao je saniranu cestu u Janja Lipi, prostor Doma zdravlja u kojem će se u budućnosti otvoriti Dom za starije i nemoćne osobe Sisak, podružnica Kutina, a potom i obnovljeno krovište dvorane SŠ Tina Ujevića te obnovljeno školsko igralište i kotlovnicu u Tehničkoj školi Kutina.Vezano uz županijske prometnice na području Grada Kutine župan se osvrnuo na projekte provedene u 2021., te najavio ovogodišnje: „Osim modernizacije ceste u Janja Lipi Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Gradom Kutinom modernizirala je cestu i u Gojlu i u naselju Kutinica u ukupnoj duljini od oko 4 km, a vrijednost radova je oko 2 milijuna kuna. U ovoj godini na isti će se način modernizirati 1,8 km ceste u Gojlu. Vrijednost te investicije je oko 1 milijun kuna, a nabava je u tijeku.“
Župan se također osvrnuo na ulaganja u objekte na području obrazovanja: „Nažalost, nevrijeme koje nas je pogodilo prošlo ljeto doslovce je skinulo krov na školskoj sportskoj dvorani SŠ Tina Ujevića te je krov stoga zamijenjen, a vrijednost te investicije je oko 350 tisuća kuna. Osim toga, izvršeni su i radovi u Tehničkoj školi Kutina. Tu se radi o obnovi igrališta, točnije 2 košarkaška i jednom rukometnom igralištu te atletskoj stazi, a postavljena je i ograda s gromobranom. Također, u toj školi rekonstruirana je i kotlovnica, a vrijednost tih radova je oko 600 tisuća kuna, ali i kotlovnica u Učeničkom domu vrijednosti oko 350 tisuća kuna. Investicije u području obrazovanja nastavit ćemo i dalje.“„Mi smo prva škola u Hrvatskoj koja ima ugrađena četiri kondenzacijska plinska bojlera i mogu reći da je potrošnja prepolovljena gledano na kubike plina, te će škola ostvariti uštede po tom pitanju, no, nažalost na cijenu ne možemo utjecati. Što se tiče igrališta, mogu reći da od 15. ožujka koristit će ih i učenici i građani Kutine. Dakle, bit će otključana do 21 sat, a kad se donje igralište osvijetli onda ćemo to i produžiti kako bi se građani tijekom perioda velikih vrućina mogli rekreirati u kasnijim satima. Ne treba zaboraviti da su tu investiciju pomagali i Grad Kutina, Petrokemija te Sisačko-moslavačka županija, te stoga ona treba i koristiti svima.“ – rekao je ravnatelj Tehničke škole Kutina Ante Dževlan vezano uz prednosti realiziranih projekata te istaknuo i kako su dogovorena nova ulaganja. Riječ je o uređenju male sportske dvorane u prizemlju škole, te je napomenuo kako je škola zatražila od resornog ministarstva dozvolu za uvođenje novog zanimanja – CNC operater, te je trenutno u postupku nabavka tog stroja. Također, škola raspolaže i s potrebnom dokumentacijom za energetsku obnovu svojih objekata, kako onog za provođenje teorijske, tako i onog za provođenje praktične nastave. Budući da je riječ o projektu koji će osigurati značajne uštede, dogovoreno je da će stručne službe Županije prijaviti ga na za to prikladan natječaj.

Kao glavni razlog posjeta župan je istaknuo skoru prenamjenu i uređenje prostora Doma zdravlja u kojem će se u budućnosti otvoriti Dom za starije i nemoćne osobe Sisak, podružnica Kutina. „Sutra će u oglasniku biti vidljiva Javna nabava za radove na objektu koji ćemo prenamijeniti za stare i nemoćne. Na početku ovaj će se objekt koristiti za privremeni smještaj naših sugrađana koji su ostali bez domova, a nakon toga Kutina će dobiti svoj Dom za starije i nemoćne. Vrijednost ove investicije je 11,5 milijuna kuna i vjerujemo da će biti završena do listopada ove godine.“
„Građani Grada Kutine očekuju suradnju i potporu Županije na svim poljima, a posebice na projektu koji očekujemo već duži niz godina. Vjerujem da će Sisačko-moslavačka županija uložiti i dodatne napore da se projekt uređenja Doma za starije i nemoćne realizira što je prije moguće, a na korist kako građana Kutine tako i Sisačko-moslavačke županije.“- rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić povodom dolaska župana u grad Kutinu.
Župan je svoj obilazak završio radnim sastankom s predstavnicima Grada Kutine na kojem se upoznao s gradskim projektima koji su u provedbi ili se planiraju, a riječi je bilo i o razvitku suradnje te novim projektima koji bi se provodili s ciljem podizanja standarda življenja lokalnog stanovništva, ali i razvoja ovog područja.

Izvor: radiomoslavina.hr9.2.2022. - DruštvoBroj čitanja: 1296 ... Autor: Žaklina ...