GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Vidikovci u Parku prirode Lonjsko polje osvojili vrijednu nagradu


Park prirode Lonjsko polje, jedno je od najvećih i najbolje očuvanih prirodnih poplavnih područja u Europi. Netaknuta ljepota prirode, tradicija i kultura ovog posavskog kraja te topli ljudi samo su dio posebnosti ovog dijela Hrvatske. Brojnim projektima dodatno se aktivirala ponuda ovoga kraja te je tako uređene centar za posjetitelje, vodeni putevi, pješačke, biciklističke i motorističke ture te novi vidikovci koji čine sjajnu arhitektonsku intervenciju u prostoru, a koji već osvajaju nagrade.

Vidikovci pružaju jedinstven pogled na Park prirode Lonjsko polje. Posebno ih vole koristiti zaljubljenici u ptice, no s njih se može doživjeti i ukupan sklad tamošnjeg biljnog i životinjskog svijeta. Uz divlje vrste posjetitelji mogu promatrati i domaće životinje. Osmislili su ih arhitekti Mia Roth i Tonči Čerina sa suradnicima Vedranom Kasapom i Ozanom Ursić iz Clinica studija, Ivanom Fabrio, Nikom Mihaljevićem te Frankom Tretinjak koja je izradila ilustracije. Centar za posjetitelje i vidikovci osvojili su drugu nagradu na Balkanskom bijenalu, održanom u Beogradu u prosincu.

Svi zainteresirani posjetitelji svoj dolazak te korištenje vidikovaca prethodno trebaju najaviti u najbližem posjetiteljskom centru.

Izvor: radiomoslavina.hr

18.1.2022. - DruštvoBroj čitanja: 538 ... Autor: Žaklina ...