GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Čestitka zamjenice gradonačelnika povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske


Zamjenica gradonačelnika Grada Kutine  Ivana Grdić uputila je čestitku povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske:

Drage Kutinčanke i Kutinčani,

prije točno 30 godina, 15. siječnja 1992. godine svih dvanaest zemalja članica tadašnje Europske zajednice, a ubrzo nakon toga i Austrija, Bugarska, Kanada, Mađarska, Malta, Poljska, Norveška i Švicarska priznale su višestoljetne težnje hrvatskog naroda za samostalnom i suverenom državom.
 
Samim priznanjem od strane međunarodne zajednice naše težnje dobile su svoj legitimitet te ovim putem, uz sjećanje i na 15. siječnja 1998. godine kada je Republika Hrvatska okončala i mirnu reintegraciju u ratu okupiranog hrvatskog Podunavlja, izražavam i radost i ponos te se s dubokim poštovanjem prisjećam hrvatskih branitelja i svih onih koji su dali doprinos u obrani i pobjedi Hrvatske protiv velikosrpske agresije, a najviše  onih koji su položili  najvrjednije što su imali i mogli dati, svoj život na oltar Domovine.
 
Svima Vama, stanovnicima grada Kutine, u  ime Grada Kutine i svoje ime upućujem iskrene čestitke u povodu Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske!

Zamjenica gradonačelnika,
Ivana Grdić, univ.spec.oec.


14.1.2022. - DruštvoBroj čitanja: 229 ... Autor: Žaklina ...